Regulă nouă pentru intrarea în Franța. Ce trebuie să afle românii care vor să călătorească

Guvernul francez impune noi reguli de călătorie

Situația Covid-19 din Franța evoluează rapid. Ministerul francez pentru Europa și Afaceri Externe a publicat noi informați utile despre virus pentru turiști. Informațiile au fost publciate pe site-ul guvernului francez. Noilre restricții impuse de guvernul francez sunt valabile și pentru românii care vizitează Franța sau sunt în trecere.

Guvernul francez impune noi reguli de călătorie

Conform unor decizii de la începutul anului, mai multe state europene anunțau obligativitatea măștilor de protecție. Decizie era menită pentru a ajuta la limitarea răspândirii rapide a variantelor Covid extrem de contagioase identificate pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud.

Guvernul francez analizează dacă va adopta sfaturi formale din partea comitetului său consultativ în domeniul sănătății pentru a face obligatorii așa-numitele măști clinice, deoarece chiar și măștile din țesături multistrat nu oferă suficientă protecție împotriva noilor tulpini. Înaltul consiliu pentru sănătate publică francez a decis că multe măști de pânză nu garantează protecția împotriva noilor variante.

O altă decizie a guvernului francez anunța noi restricții pentru turișii străini. Decizia a fost făcută publică la Reuniunea șefilor de stat sau de guvern din UE. Preșdintele francez Emmanuel Macron anunța decizia guvernului francez, iar acestea fac referire la obligativitatea testelor PCR, făcute cu cel puțin 72 de ore înainte de plecare spre Franța. Decizia este aplicabilă tuturor statelor europene, și nu numai, inclusiv României. Astfel că, un turist român va trebui să aibă un test PCR obligatoriu pentru a putea intra pe teritoriul francez.

Noi restricții de lockdown anunțate de Franța

În 14 ianuarie, guvernul francez informa publicul cu privire la restricțiile coronavirusului din Franța. Un nou lockdown, de la ora 18:00, intra în vigoare la nivel național timp de cel puțin 15 zile, dar nu va fi implementată încă o blocare completă, declara premierul francez.

Începând cu 18 ianuarie, testele rapide nu mai sunt valabile pentru călătorii care sosesc în Franța din țări terțe. Tot din 18 ianuarie, persoanelor cu risc crescut li se va oferi și vaccinul Covid-19, indiferent de vârstă, a mai spus oficialul francez. Franța, cea mai sceptică țară din Europa, a crescut și ea brusc la numărul de vaccinări.

YouGov a declarat că 32% dintre respondenții francezi au declarat că sunt dispuși să fie vaccinați împotriva Covid-19 la jumătatea lunii noiembrie și doar 24% la mijlocul lunii decembrie, crescând cu 46% până la 20 ianuarie, inclusiv pe cei puțini care au avut deja primul vaccin. În afara Europei, acceptarea vaccinului pare să crească mai puțin sau chiar să scadă. În SUA, 51% dintre oameni spun acum că sunt fericiți să primească vaccinul sau au făcut-o deja.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI