02 mart. 2024 | 10:37

Regula de care românii care stau la bloc habar nu au. Primesc amenzi mari din cauza acestui electrocasnic

News
Regula de care românii care stau la bloc habar nu au. Primesc amenzi mari din cauza acestui electrocasnic
Mare atenție la aceste reguli, riscați amenzi mari

Atunci când alegem să locuim la bloc, ne asumăm și regulile de conduită conform cu legile în vigoare. Printre aceste reguli de conduită, se regăsește și regula de care românii care stau la bloc habar nu au, și dacă o încalcă, primesc amenzi mari din cauza unui electrocasnic.

Tu știi regula de care românii care stau la bloc habar nu au?

Nu ar prima dată când discutăm despre regulile de conduită pe care, în mod normal, trebuie să le avem și să ni le asumăm atunci când locuim la bloc. Este vorba de acele reguli impuse de legislație, dar și în regulile interioare ale fiecărei Asociații de proprietari, mai ales când vine vorba de anumite lucruri pe care le facem în casă și care implică mai multe electrocasnice. Concret, este vorba de zgomotul pe care unele dintre aceste electrocasnice le produc, și mai ales intervalul orar în care se întâmplă să le folosim.

Vezi și: Anunţ pentru românii care stau la bloc. Se dau amenzi mari, e obligatoriu, dar puţini ştiu

Conform cadrului legal, regăsit în Legea 61/1991, este interziă „tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”.

Care este electrocasnicul pentru care ai putea primi amendă?

În multe cazuri, restricțiile privind utilizarea mașinii de spălat rufe în anumite ore în blocurile de locuințe sunt impuse din considerente de zgomot și deranj pentru ceilalți locatari. Există mai multe motive pentru aceste restricții.

Regula de care românii care stau la bloc habar nu au. Primesc amenzi mari din cauza acestui electrocasnic

Legea 61/1991, nu iartă și prevede inclusiv amenzi

Vorbim așadar, despre funcționarea mașinii de spălat rufe care poate fi destul de zgomotoasă, mai ales în timpul anumitor cicluri, iar utilizarea mașinii de spălat rufe în orele dimineții sau seara târziu poate deranja vecinii și poate perturba liniștea și confortul lor în timp ce se odihnesc sau lucrează de acasă.

Vezi și: Când nu e bine să folosești mașina de spălat dacă stai la bloc

Conform legislației, tulburarea orelor de liniște, chiar și prin folosirea mașinii de spălat rufe, poate atrage și amenzi, cuprinse între 500 și 1.500 de lei. Multe asociații de proprietari sau regulamentele blocurilor de locuințe pot stabili anumite ore în care sunt permise sau restricționate anumite activități care pot deranja vecinii, cum ar fi utilizarea mașinii de spălat rufe sau alte echipamente casnice zgomotoase. În același timp, limitarea utilizării mașinii de spălat rufe în anumite ore poate contribui la menținerea relațiilor bune între vecini și la evitarea conflictelor sau disputelor legate de zgomot.

Respectul pentru orele de liniște ale vecinilor contează

Chiar dacă unele persoane pot fi dispuse să tolereze zgomotul, altele ar putea avea nevoie de liniște pentru a se odihni sau a se concentra pe activitățile lor, iar restricțiile privind utilizarea mașinii de spălat rufe pot ajuta la respectarea nevoilor și preferințelor tuturor locatarilor.

Vezi și: Asociațiile de locatari pot primi amenzi usturătoare, conform legii GDPR. Ce nu au voie să afișeze la întreținere

În general, respectarea restricțiilor privind utilizarea mașinii de spălat rufe în blocurile de locuințe este importantă pentru menținerea unei atmosfere pașnice și armonioase între locatari. Este recomandabil să consultați regulamentele asociației de proprietari sau regulamentele blocului de locuințe pentru a înțelege și respecta orice restricții specifice privind utilizarea mașinii de spălat rufe în anumite ore.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
O nouă categorie de români care va plăti o taxă la serviciile publice de apă potabilă și gunoi cu 50% mai mică
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro