Chiftelele: un preparat extrem de popular la noi în țară și foarte gustos. Există zeci de rețete de chiftele, fiecare cu gustul lor unic, dar cel mai important lucru este ca la final, preparatul să iasă pufos și suculent.
Un preparat ușor de făcut cu un gust foarte bun, indiferent de rețeta pe care o alegem, chiftelele sunt o prezență comuna în farfuriile noastre atunci când rămânem în pană de idei.
Indiferent de garnitura folosită, chiar dacă mulți le preferă cu piureul, aceste biluțe mici de carne rămân delicioase. Cu toate acestea, pentru a avea un preparat cât mai gustos, trebuie să respectăm câteva reguli importante, precum:
Carnea se destramă rapid dacă nu folosim destule ouă. Cu cât acestea sunt mai proaspete, cu atât chiftelele vor fi mai bune. Bucătarii recomandă să folosim un ou pentru fiecare kilogram de carne. Totodată, nu ar trebui să folosim carne congelată.
Alegerea cărnii este un alt aspect important. De exemplu, este indicat să folosim combinații de carne, precum porc și vită. Este un echilibru perfect între gust, textură și cantitatea de grăsime folosită.
Mărarul este un ingredient care nu ar trebui să lipsească din rețeta voastră de chiftele. Îi va oferi preparatului un gust diferit. Puteți adăuga și boia de ardei iute sau usturoi.
Pentru această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Începem prin a adăuga ingredientele și condimentele peste amestecul de carne, după care frământăm cu atenție compoziția, astfel încât toate aromele să se pătrundă.
Porționați chiftelele cu mâinile și pregătiți o farfurie cu făină, prin care le veți tăvăli după ce le modelați. Încingeți uleiul în tigaie și prăjiți chiftelele pe ambele părți, cu mare atenție.
Focul ar trebui să fie potrivit, pentru a rumeni foarte bine chiftelele, nu doar la exterior. Le puteți scoate când devin aurii și scurgeți uleiul cu ajutorul unei site.