20 feb. 2024 | 20:35

Regizorul Ioan Cărmăzan și văduva Dana Nicolaescu s-au împăcat. Cine ar fi potrivit în rolul lui Sergiu Nicolaescu: ”Până nu îmbătrânește!”. Cât costă filmul EXCLUSIV

Monden
Regizorul Ioan Cărmăzan și văduva Dana Nicolaescu s-au împăcat. Cine ar fi potrivit în rolul lui Sergiu Nicolaescu: ”Până nu îmbătrânește!”. Cât costă filmul EXCLUSIV
Ioan Cărmăzan și văduva Dana Nicolaescu s-au împăcat. Regizorul, dezvăluiri în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Regizorul Ioan Cărmăzan are ambiția de a realiza un documentar, dar și un film artistic despre viața și activitatea regretatului artist Sergiu Nicolaescu. Ioan Cărmăzan a vorbit, exclusiv pentru Playtech Știri, despre cele două proiecte, dar și despre împăcarea cu văduva Dana Nicolaescu. Au ajuns, într-un final, după momente tensionate, la o înțelegere privind realizarea filmărilor.

Ioan Cărmăzan a ajuns la o înțelegere cu văduva Dana Nicolaescu

Regizorul de film Ioan Cărmăzan a demarat deja munca pentru realizarea documentarului dedicat lui Sergiu Nicolaescu, la 11 ani de la trecerea lui în neființă:

”Am început deja munca. Se caută interviuri video, imagini, fotografii. Aceste lucruri nu se fac deloc ușor. Trebuie realizate și interviuri cu artiștii care l-au cunoscut, cu cei care încă mai sunt în viață, pentru povești și amintiri despre inegalabilul Sergiu Nicolaescu”.

Ioan Cărmăzan și Dana Nicolaescu, văduva lui Sergiu Nicolaescu, au reușit să ajungă, într-un final, la o înțelegere. Inițial, ei au avut viziuni diferite, Dana Nicolaescu exprimându-și dorința ca documentarul să fie realizat în anume condiții.

”A fost un moment de tensiune între mine și Dana Nicolaescu, de atitudine față de realizarea documentarului, dar am trecut peste acel episod, acum suntem bine”, ne-a mai menționat Ioan Cărmăzan, exclusiv pentru Playtech Știri.

Citiți și: Cu cine se iubește văduva tinerică a lui Sergiu Nicolaescu. Femeia și-a refăcut viața

Despre prietenia cu Sergiu Nicolaescu: ”A trăit doar pentru film!”

Ioan Cărmăzan mai are însă un plan măreț. Ar dori să regizeze și un film artistic despre viața lui Sergiu Nicolaescu. Este de părere că, dintre toți artiștii din România, rolul principal i s-ar potrivi cel mai bine lui Dan Bittman, solistul trupei Holograf.

”Aș face, da, și un film artistic cu Dan Bittman în rolul principal, dar până nu îmbătrânește! Pentru acest vis e nevoie de un producător, dar și de un scenarist, eu sunt regizor. Nu sunt nici bani, trebuie și bani. Un film costă foarte mult, poate și sute de mii de euro. De unde să iei banii? La Ministerul Culturii nu sunt. Se fac, da, niște concursuri, dar până acolo…

Sergiu Nicolaescu, regizorul care mi-a fost și un foarte bun prieten, ar merita un film artistic despre viața lui. A fost un om care a trăit doar pentru film! A realizat peste 60 de filme, un adevărat record în cinematografia românească”, a menționat Ioan Cărmăzan, exclusiv pentru Playtech Știri.

Despre filmele cu Liviu Vârciu și Codin Maticiuc: ”Valoarea se va cerne”

Întrebat de reporterul Playtech Știri ce părere are despre stadiul cinematografiei românești, despre filmele realizate în prezent cu actori precum Liviu Vârciu, Codin Maticiuc și Eva, fiica lui Cătălin Măruță, regizorul Ioan Cărmăzan ne-a oferit un răspuns optimist.

”Este lucru bun că încă se fac filme, că se mai găsesc bani, că există oameni care finanțează, că publicul merge în sală, că plătește bilet… Măcar se mișcă ceva în lumea asta. Dar, la un moment dat, valoarea se va judeca, se va cerne, ca printr-o sită.

Poate cei care acum merg la cinematograf vor dori să schimbe ceva și vor fi regizorii de mâine”, a mai spus Ioan Cărmăzan, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Citiți și: Ce se întâmpla cu actorii lui Sergiu Nicolaescu atunci când jucau în filme. Detaliile care abia acum ies la iveală (Exclusiv)

Marele regizor român Sergiu Nicolaescu a încetat din viață pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani. Are în palmares zeci de filme istorice. A regizat și o comedie, care se difuzează și în prezent. Este vorba despre ”Nea Mărin Miliardar”, realizată în 1979, cu Amza Pellea și Stela Popescu, în rolurile principale.

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, reacție dură după ce Eurovision-ul a fost câștigat de non-binar-ul Nemo! „E o cerșeală de voturi”
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Urmează noi zile libere pentru bugetari. Hotelierii se pregătesc deja
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Noua regulă din magazinele din România. Decizia care va fi obligatorie prin lege
Capital.ro
Cuvântul care poate da o nouă întorsătură vieții tale: ”Trebuie doar să îl pui înainte de orice afirmație!”
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ALERTĂ alimentară! PRODUS contaminat în MEGA IMAGE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro