Regina-Mamă Elena, înhumată la Curtea de Argeș. Ce flori vor fi acceptate la aceste funeralii

Regina-Mamă Elena, înhumată la Curtea de Argeș. Ce flori vor fi acceptate la aceste funeralii

După șapte decenii, Regina-Mamă Elena se întoarce în România pentru eternitate și va fi înhumată la Curtea de Argeș. Ce flori vor fi acceptate la aceste funeralii?

Regina-Mamă Elena, înhumată în România, la Curtea de Argeș

Regina-Mamă Elena, la naștere principesă a Elenilor și de Danemarca, născută în 3 mai 1896, decedată în 28 noiembrie 1982, Elveția, a fost soția principelui moștenitor Carol al României și mama regelui Mihai I al României. Ea revine în România pentru eternitate, după o luptă cu timpul, destinul și istoria, fiind în exil din data de 4 ianuarie 1984.

Regina-Mamă Elena, înhumată la Curtea de Argeș. Ce flori vor fi acceptate la aceste funeralii
Regina Elena, înhumată la Curtea de Argeș după o luptă cruntă cu timpul, destinul și istoria

„Regina Elena a iubit România și oamenii ei, natura și istoria ei. Ea a crezut în locul țării noastre în Europa. De aceea, România și întregul continent au datoria de a învăța din umanitatea acestei regine. Regina Elena s-a gândit mereu la binele generațiilor viitoare.

Ea a dorit o Românie demnă și curajoasă. Și întotdeauna a văzut ceea ce era mai bun în oamenii noștri. Grație ei, țara noastră a fost mai respectată în lume. Acesta este înțelesul profund al legământului Reginei-Mamă”, a transmis Principesa Margareta, conform mediafax.ro.

Ce flori vor fi acceptate la aceste funeralii?

Funeraliile Reginei au loc pe 18 și 19 octombrie. Vineri, 18 octombrie, de la ora 12, la Aeroportul Otopeni, o aeronavă a Forțelor Aeriene Române a repatriat sicriul Reginei Elena. La aeroport a avut loc un ceremonial militar și religios. Regina a fost repatriată, pentru a fi înhumată la Curtea de Argeș, alături de fiul ei, Regele Mihai I. Casa regală a cerut persoanelor care vor să aducă o floare la funeraliile Reginei să aleagă numai flori albe, pentru a simboliza bunătatea și seninătatea ei.

„Florile vor fi aşezate în scuarul din faţa Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale (de la intrarea în mănăstire). Majestatea Sa Margareta roagă pe toţi cei care doresc să aducă o floare, un buchet sau o coroană să aleagă doar flori albe, pentru a simboliza seninătatea şi bunătatea Reginei-Mamă”, a informat Casa Regală, care a dorit trei zile de doliu național.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI