Regina-Mamă Elena se întoarce, dincolo de moarte, la țara ei. Principesa Margareta, mesaj plin de emoție

Principesa Margareta a transmis un mesaj plin de emoție, legat de repatrierea rămășițelor pământești ale Reginei-mamă Elena. Custodele Coroanei Române a anunțat că momentul va avea loc vineri, pe 18 octombrie.

Regina-Mamă Elena se întoarce, dincolo de moarte, la țara ei

Custodele Coroanei Române a transmis un mesaj, în acest sens, prilejuit de momentul repatrierii rămășitelor omenești ale Reginei Elena. Vor exista ceremonii pentru a marca toate acestea, organizate în zilele de vineri și sâmbătă, pe 18 și 19 octombrie. În acest mod, cea mai mare dorință a Regelui Mihai va fi îndeplinită, pentru că ultimul suveran al României își dorea ca mama lui să fie adusă în țară să își doarmă somnul de veci.

Regina-Mamă Elena se întoarce, dincolo de moarte, la țara ei. Principesa Margareta, mesaj plin de emoție
Rămășițele Reginei-mamă Elena vor fi aduse în România, vineri, pe 18 octombrie

„După șapte decenii, Regina-Mamă Elena se întoarce în România pentru eternitate. Exilul ei, început la 4 ianuarie 1948, a continuat și după trecerea ei la Domnul. Regina-Mamă revine acasă victorioasă în lupta cu Timpul, cu Destinul, cu Istoria. Puterea ei a stat în credință și în calitățile umane cu care Dumnezeu a înzestrat-o.

Regina Elena a călăuzit pașii Regelui Mihai și, ani mai târziu, m-a îndrumat pe mine. Pentru două generații succesive ale Casei Regale, ea a fost far și lumină. Dar Regina a jucat un rol concret, vital, în Al Doilea Război Mondial, cultivând binele și înfruntând răul copleșitor și agresiv, dinăuntrul și din afara țării. Ea a salvat zeci de mii de vieți de cetățeni români de origine evreiască, a confruntat dictatorii, inumanitatea și naționalismul brutal, din respect față de valorile umane și din credință în Dumnezeu.

Regina Elena a iubit România și oamenii ei, natura și istoria ei. Ea a crezut în locul țării noastre în Europa. De aceea, România și întregul continent au datoria de a învăța din umanitatea acestei regine.

Regina Elena s-a gândit mereu la binele generațiilor viitoare. Ea a dorit o Românie demnă și curajoasă. Și întotdeauna a văzut ceea ce era mai bun în oamenii noștri. Grație ei, țara noastră a fost mai respectată în lume. Acesta este înțelesul profund al legământului Reginei-Mamă.

Este datoria noastră să-i continuăm legământul, construind o Românie care cultivă respectul pentru cel de aproape, încrederea în oameni, o societate care își folosește energia pentru binele comun, nu pentru binele personal, o țară în care tinerii români să dorească să trăiască. Regina se întoarce, dincolo de moarte, la țara ei, la Coroana ei, la ce a avut mai de preț, dragostea și încrederea în România. Odihnească-se în pace!”, a transmis Principesa Margareta, potrivit mediafax.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI