21 oct. 2024 | 11:28

Regele Charles al III-lea, nevoit să plece de urgență de la un eveniment în Australia din cauza problemelor de sănătate. Ce s-a întâmplat cu monarhul

Știri generale
Regele Charles al III-lea, nevoit să plece de urgență de la un eveniment în Australia din cauza problemelor de sănătate. Ce s-a întâmplat cu monarhul

Deși starea sa de sănătate este delicată, Regele Charles al III-lea nu a lăsat acest lucru să-l împiedice să o însoțească pe Regina Camilla într-o vizită oficială în Australia.

Monarhul britanic respectă protocoale medicale stricte, având în permanență doi medici lângă el, 24 de ore din 24, în caz de urgență. Cu toate acestea, el a decis să își „suspende temporar” tratamentul de chimioterapie, pentru a face această vizită în Australia.

Chiar dacă decizia sa a fost una riscantă, Regele Charles al III-lea a ajuns în Australia. Totuși, în primele ore după sosirea sa, a avut o  problemă de sănătate. El a participat la un prânz oficial de stat alături de Regina Camilla, însă a fost nevoit să plece devreme, deoarece se simțea extrem de obosit.

Regele Charles a părăsit evenimentul după 10 minute

Deși îngrijorările legate de starea de sănătate a regelui nu s-au intensificat, echipa sa medicală a fost alertată. Jurnalista Concha Calleja a oferit mai multe detalii despre situație în cadrul unei emisiuni spaniole, „Fiesta”.

„El a părăsit prânzul de stat după doar zece minute, deși ar fi trebuit să rămână mai mult timp pentru a gusta preparatele locale tradiționale. A oferit cadou o clepsidră, spunând: ‘Aceasta este pentru a vă aminti că timpul este foarte, foarte scurt.’”, a relatat Calleja.

Disputa privind decizia de a călători

Se pare că decizia Regelui Charles al III-lea de a călători a stârnit controverse în Regatul Unit, echipa sa medicală nefiind  total acord cu această călătorie. Calleja a explicat că, medical vorbind, această deplasare a fost extrem de riscantă. Regele a sosit vineri în Australia, iar întreaga zi de sâmbătă a trebuit să o petreacă odihnindu-se, deoarece era foarte epuizat.

Tratamentul pe care Regele Charles îl urmează implică vizite săptămânale la spital, astfel încât călătoria a întrerupt această rutină. „Deși i s-a recomandat să nu facă această deplasare, a refuzat să o anuleze,” a mai spus Calleja.

Parteneri
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent” în prima reacție după alegeri: „Scopul a fost să cumpere 300 de mii de voturi”
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Dana Budeanu, omagiu neașteptat pentru fosta soacră, Delia Budeanu. Ce a făcut public. A uimit pe toată lumea!
Unica.ro
Schimbare drastică la YouTube. Milioane de utilizatori, afectați
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Se schimbă permisul de conducere. Te obligă să îl înlocuiești. Taxa pe care șoferii nu o pot evita
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro