Reduceri pentru turiștii români din Bulgaria. Cât costă o vacanță la un hotel de 4 stele

Reduceri pentru turiștii români din Bulgaria. Cât costă o vacanță la un hotel de 4 stele
Reduceri pentru turiștii români din Bulgaria. Cât costă o vacanță la un hotel de 4 stele

Încă 11 milioane de cazuri de contaminare cu COVID-19 au fost raportate în întreaga lume de la începutul pandemiei, iar aproximativ 6 milioane de oameni s-au recuperat. Peste 520.000 de oameni au murit. SUA, Brazilia și Marea Britanie sunt țările cel mai puternic afectate de pandemie. SUA au raportat mai mult de 2,7 milioane de cazuri. Agențiile de știri scriu că numărul de cazuri în SUA este mai mare decât oricând, de la debutul pandemiei și din ce în ce mai multe persoane sunt internate în spital.

Reduceri pentru turiștii români din Bulgaria

Autoritățile române depun eforturi diplomatice pentru a face față situației cozilor interminabile de turiști români care așteaptă să intre în Grecia. Oficialii Ministerului Afacerilor Externe din România au solicitat autorităților elene să identifice soluții pentru eficientizarea fluxului de trafic prin singurul punct de trecere a frontierei între Bulgaria și Grecia, și anume Kulata – Promachonas.

Reduceri pentru turiștii români din Bulgaria. Cât costă o vacanță la un hotel de 4 stele
Reduceri pentru turiștii români din Bulgaria. Cât costă o vacanță la un hotel de 4 stele

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a vorbit la telefon cu omologul său grec și a sugerat deschiderea și a altor puncte de control, având în vedere că sezonul turistic a început. Partea greacă a anunțat că analizează situația și încearcă să elaboreze soluții pentru a rezolva problema. Începând cu această lună, Grecia a introdus teste aleatorii pentru turiștii străini care ajung pe teritoriul grec pe calea aerului, rutier sau maritim. După testare, turiștii vor aștepta rezultatul în auto-izolare la destinația lor turistică.

Siutația, între timp, s-a complicat la granița elenă, astfel că turiștii români care doreau să ajungă pe plajele din Grecia s-au văzut nevoiți ori să-și anuleze călătoria spre Grecia, ori să găsească mai aproape, în Bulgaria, variante. Conform datelor, bulgarii au decis să facă reduceri masive la prețurile unui sejur pentru români, în această perioadă, găsind variante de reduceri la pachetele turstice deja reduse.

Cât costă o vacanță la un hotel de 4 stele

Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel vorbește despre reduceri consistente la pachetele deja cu reduceri pentru sejururile pe malul mării bulgărești, spunând că o cazare la all inclusive de 4 stele costă în medie 400 de euro, în extrasezon aceeași ofertă va ajunge la puțin peste 200 de euro.

„Faptul că Grecia își ia măsuri de precauție care i-au făcut pe foarte mulți români să renunțe sau să reprogrameze vacanțele pe litoralul elen îi „obligă” pe bulgari să facă tot posibilul pentru a-i atrage pe români în binecunoscutele lor stațiuni. Astfel că, față de ofertele din plin sezon, când o cazare la all inclusive de 4 stele costă în medie 400 de euro, în extrasezon aceeași ofertă va ajunge la puțin peste 200 de euro. În Albena, cazarea la 3 stele all inclusive costă, în această perioadă, 50 de euro pe noapte, iar de la 1 septembrie oferta va fi la jumătate de preț. Pentru 4 stele, media prețului pe noapte este de 65 de euro, iar în extrasezon va ajunge la 30 de euro. Hotelurile de 5 stele oferă acum cazare cu 85 de euro pe noapte de persoană, iar în extrasezon prețul va scădea la 60 de euro pe noapte.”, spune Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI