06 mart. 2023 | 22:24

Reducere cu 50% a facturilor la energie electrică. Ce români vor beneficia de acest ajutor

News
Reducere cu 50% a facturilor la energie electrică. Ce români vor beneficia de acest ajutor
Reducere cu 50% a facturilor la energie electrică

Autoritățile locale au confirmat: se va aplica o reducere cu 50% a facturilor la energie electrică pentru locuitorii din anumite zone ale țării. Ce români vor putea beneficia de acest ajutor.

Reducere cu 50% a facturilor la energie electrică pentru unii români

Vești bune pentru românii care locuiesc în peste 20 de unități administrativ-teritoriale din zona Munților Apuseni. Aceștia urmează să beneficieze de o reducere cu 50% a facturilor la energie electrică.

Anunțul a fost făcut recent, printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook  „Instituția Prefectului Județul Alba”.

Potrivit anunțului, la solicitarea prefectului județului Alba, reprezentanți ai Electrica Furnizare au confirmat că reducerea cu 50%  a facturilor se va aplica pentru locurile de consum din zona Munţilor Apuseni.

„Urmare a întâlnirilor cu cetăţenii de la finalul anului 2022 a prefectului Nicolae Albu, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba s-a adresat furnizorului de energie Electrica Furnizare SA şi Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru rezolvarea uneia dintre problemele semnalate de un număr foarte mare de cetăţeni din zona Munţilor Apuseni, respectiv aplicarea reducerii de 50% la energia electrică conform O.G. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării” actualizată prin Ordinul Comun nr.572/2022 al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, nr.321/2022 al Ministerului Energiei, nr.1335/2022 al Ministerului Finanţelor, nr.1009/2022 al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi nr.935/2022 al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.”

Citește și: Soluția găsită de Bodo de la Proconsul pentru a scăpa de facturile uriașe la curent: „Nu ne permitem” EXCLUSIV

Ce au transmis autoritățile locale

Instituția precizează că, din răspunsul transmis de Electrica Furnizare, reiese că „au fost analizate solicitările transmise prin intermediul a 21 de UAT- uri din judeţul Alba, concluzia fiind că în peste 87,53% din locurile de consum analizate se poate acorda reducerea de 50%, pentru restul de circa 12,47% poziţii neconforme Electrica Furnizare SA fiind în dialog cu primăriile pentru aducerea la conformitate”.

„Totodată, furnizorul de energie Electrica Furnizare a menţionat în răspunsul transmis Instituţiei Prefectului că, în contextul modificărilor legislative cu privire la măsurile de sprijin aplicate clienţilor de energie electrică, a fost nevoit să realizeze, în mod repetat, dezvoltări semnificative ale sistemului informatic de facturare, care să permită evidenţierea în facturi a beneficiilor acordate consumatorilor, beneficii care se vor reflecta în facturi după actualizarea sistemului informatic.”

Prefectura punctează că va monitoriza în continuare cu atenţie modul în care Electrica Furnizare SA, dar şi alţi furnizori de energie electrică, vor aplica reducerea de 50%. Reprezentanții instituției solicită locuitorilor din zona Munților Apuseni care au contracte valabile de furnizare a energiei electrice cu alţi furnizori să transmită prin intermediul UAT- urilor în care domiciliază sau lucrează „dacă întâmpină probleme în acordarea acestui beneficiu legal”.

Citește și: „Cârcotașul” Dezbrăcatu e disperat! Ce rată lunară are la bancă și „cadoul” primit de la Hidroelectrica EXCLUSIV

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro