22 apr. 2024 | 13:51

Recunoşti copilul din imagine? S-a transformat în unul dintre cei mai importanţi politicieni. A revoluţionat lumea şi şi-a dorit să trăiască veşnic

Diverse
Recunoşti copilul din imagine? S-a transformat în unul dintre cei mai importanţi politicieni. A revoluţionat lumea şi şi-a dorit să trăiască veşnic
Ascensiunea spre putere a fost un proces îndelungat

Astăzi, mulți dintre noi resimțim efectele unei doctrine extrem de virulente care avea să acapareze aproape întreaga lume, iar vinovat de asta era chiar copilul din imagine, care avea să se transforme în unul dintre cei mai importanţi politicieni, a revoluţionat lumea, şi şi-a dorit să trăiască veşnic. Recunoşti copilul din imagine?

Recunoşti copilul din imagine?

Astăzi se împlinesc 154 de ani de la nașterea celui despre care vorbim astăzi, și care avea să se transforme în unul dintre cei mai importanţi politicieni, a revoluţionat lumea, şi şi-a dorit să trăiască veşnic. Recunoşti copilul din imagine?

Paradoxal, familia în care se năștea viitorul politician era una democrată, iar tatăl acestuia, funcționar de stat în domeniul educației, era un aprig militant al democrației și un adept al ideilor de educație liberă și universală.

Cine este copilul din imagine?

Ca și provenință etnică micuțul copil născut pe 22 aprilie 1870 în Simbirsk, venea dintr-o familie germană, după mamă, iar după tată de origine calmucă și evreiască, după bunicul patern, iar numele său de familie era Ulianov.

Primele sale implicații în politica locală veneau indirect, prin implicarea unuia dintre frații săi mai mare la un complot de asasinare a țarului Alexandru al III-lea, de altfel condamnat la moarte.

Vladimir Ilici Ulianov s-a născut la 22 aprilie 1870, într-o familie bogată din clasa de mijloc. Fratele său, Aleksandr, i-a influențat foarte mult convingerile în jurul socialismului și a înfrângerii țarismului.

Aleksandr a fost membru al Narodnaia Volia și a fost implicat în acțiuni teroriste împotriva monarhiei autocratice din Rusia, iar în 1887, după ce a fost acuzat de conspirație pentru asasinarea țarului Alexandru al III-lea, a fost spânzurat.

Vladimir Ilici Lenin, părintele bolșevismului și al URSS

Vladimir Ilici Lenin, pe numele său real Vladimir Ulianov, avea să-și schimbe optica lucrurilor după acest eveniment, iar ulterior, după uciderea fratelui, Alexandr Ulianov, viitorul politician avea să fie arestat și exmatriculat din cadrul Universității din Kazan, după participarea sa la un protest studențesc împotriva regimului.

În 1891 avea să-și ia licența și să devină avocat, a practicat avocatura din 1892 până în 1893, reprezentând clasele mai sărace și, nemulțumit de prejudecata înclinată a sistemului juridic în favoarea elitei bogate, a dezvoltat o ură față de avocați.

Astfel că, în loc de o carieră în acest domeniu, avea să se implici din ce în ce mai mult în activitățile de propangadă revoluționară, devenind un asiduu adept al doctrinei lansate de germanii Marx și Engels.

Vladimir Lenin a încercat, de asemenea, să consolideze alianțele internaționale. A călătorit în Elveția, unde s-a întâlnit cu marxiștii ruși emigranți, și a vizitat Parisul, unde s-a întâlnit cu ginerele lui Karl Marx. Lenin a mers apoi la Berlin și s-a întors în Rusia, unde a distribuit literatură marxistă ilegală muncitorilor aflați în grevă, iar alături de alte 39 de persoane a fost arestat și acuzat de sedare.

A fost reținut timp de un an, înainte de a fi exilat timp de trei ani în Siberia. Întrucât a fost considerat doar o amenințare minoră, el și familia sa au locuit într-o colibă țărănească și li s-au permis multe libertăți, deși erau supravegheați în permanență.

I s-a permis să păstreze legătura cu mișcările revoluționare din Sankt Petersburg, iar în 1898, Nadya Krupskaia a fost, de asemenea, exilată în Siberia pentru că a organizat o grevă. Ea a convins autoritățile să o lase să stea în același sat cu Vladimir, iar cei doi s-au căsătorit după sosirea ei.

Recunosti copilul din imagine S-a transformat in unul dintre cei mai importanti politicieni. A revolutionat lumea si si-a dorit sa traiasca vesnic

Nadejda Krupskaia, viitoarea soție

În timpul exilului împreună, au tradus literatură marxistă în limba rusă și au lucrat la propria lor literatură, iar un an mai târziu Lenin va publica prima sa lucrare despre teoriile marxiste, sub numele de „Dezvoltarea capitalismului în Rusia”, iar la începutul secolului XX i se va permite să revină în zona natală, după exilul siberian.

Copilul din imagine, urât de unii și venerat de mulți, o figură politică controversată

În 1914, după mai multe amenințări de război și un asasinat, a izbucnit războiul în Europa, iar Rusia a intrat în război împotriva Germaniei și a Imperiului Austro-Ungar. Vladimir Lenin a îndemnat proletariatul din Europa să transforme ceea ce era în esență un război imperialist într-o luptă de clasă pentru răsturnarea regimurilor monarhiste

În februarie 1917, revoluția a venit din nou în Rusia, stimulată în parte de pierderile enorme suferite de Rusia în timpul războiului. De data aceasta, muncitorii au avut succes, forțându-l pe țarul Nicolae al II-lea să demisioneze, după care Duma de stat a preluat controlul țării.

Stalin, Lenin și Troțki

Lenin a sărbătorit această victorie și și-a planificat călătoria de întoarcere în Rusia, care a fost lungă și periculoasă. Cu toate acestea, a găsit în Germania un prieten al cauzei sale. Lenin a pledat pentru înfrângerea Rusiei, deoarece aceasta ar fi ajutat la declanșarea revoluției, iar Germania a ajutat astfel la introducerea clandestină a lui Lenin în Rusia pentru a favoriza rebeliunea.

Vladimir Lenin a dus lumea pe calea unui război ideologic care a dăinuit până în zilele noastre. Importanța sa în istorie nu poate fi supraestimată, fiind un politician, teoretician politic și revoluționar.

Lenin a fost șeful fondator al Rusiei sovietice și al Uniunii Sovietice, iar ascensiunea sa la putere este povestea unei vieți pline de mișcări constante, aflată perpetuu în pericol de a fi ținta dușmanilor săi politici. Urât de unii și venerat de mulți, Vladimir Lenin este o figură politică controversată ale cărei acțiuni și convingeri generează numeroase dezbateri în întreaga lume.

Ascensiunea lui Vladimir Lenin spre putere a fost un proces îndelungat

Ascensiunea lui Vladimir Lenin spre putere a fost un proces îndelungat, care a început încă din tinerețe. Într-o viață presărată cu drame, în care s-a mutat constant și s-a sustras autorităților, preluarea puterii s-a produs în cele din urmă la vârsta de 47 de ani, avându-l alături pe cel care va deveni un adevărat simbol al comunismului sovietic, impus în Europa, Stalin.

Lenin în timp ce se adresează muncitorilor și soldaților adunați după sosirea sa la gara din Sankt Petersburg, în noiembrie 1917.

Dar sarcina care îl aștepta era dificilă și avea să depună mult efort pentru a o rezolva. Din fericire pentru Lenin, datorită dedicării și pragmatismul său, a reușit să conducă URSS și să instaureze relativ rapid un sistem extrem de dur în toată Europa de Est, inclusiv prin urmașii săi, Stalin și Troțki, până la moartea sa în 1940.

Marea figură politică a secolului XX, care avea să schimbe istoria Europei pentru următorii 80 de ani, avea să moară la 54 de ani, cauza presupusă a decesului fiind cele 4 atacuri cerebrale pe care le-a suferit, după atentatul de asasinare din martie 1918, de către Fania Kaplan, membră a Partidului Socialist Revoluționar.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Ce l-ar fi supărat pe Iohannis. Poliția maghiară intervine cu explicații
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Evită floarea în borcanele cu murături. Multe gospodine fac o mare greșeală
EVZ.ro
Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului 2024. Ce se face pe 14 noiembrie
Spynews
România a pierdut cea mai iubită actriță. A fost una dintre cele mai remarcabile doamne ale teatrului
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
DONALD TRUMP VINDE MICI! Legături NEȘTIUTE cu ROMÂNIA
Mediaflux
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala, primele declarații după anunțul că este însărcinată. Ce a spus viitoarea mămică
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro