Rectificare bugetară. Ce se întâmplă cu banii de la bugetul României

Rectificare bugetară. Ce se întâmplă cu banii de la bugetul României
Ce se întâmplă cu banii de la bugetul României?

Ministrul Finanțelor anunță o rectificare a bugetului săptămâna viitoare. Ce spune acesta despre viitoarele resurse și ce se întâmplă cu banii din bugetul României, în contextul crizei sanitare pe care o traversăm?

Rectificare bugetară

Autoritățile se pregătesc de o rectificare bugetară care ar putea fi aprobată de către Guvern în cursul săptămânii viitoare. Ministrul Finanțelor a declarat că principalele resurse urmează să fie direcționate. Florin Cîțu a subliniat că majoritatea resurselor care sunt în dreptul altor ministere vor merge către Ministerul Sănătății. De asemenea, acesta a vorbit și despre noua Ordonanță de urgență care are în vizor amânarea ratelor la băci. „Vom face o rectificare bugetară. Sper să fie gata săptămâna viitoare pentru că avem nevoie de resurse pentru Ministerul Sănătăţii în special. Resursele care sunt astăzi la alte ministere trebuie să meargă către Ministerul Sănătăţii”, a transmis Cîțu, într-un mesaj video pe Facebook.

Amintim că Guvernul urmează să adopte de joi, 26 martie, ordonanța de urgență care amână plățile ratelor pe o perioadă de nouă luni. Noua modificare vizează persoanele fizice, dar și cele juridice. Ministrul a afirmat că amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite și pentru întreg sistemul bancar. Cei care solicită băncilor acest lucru trebuie să confirme ulterior cererea via e-mail. Dobânzile nu se cumulează, pentru a putea fi evitată posibilitatea ca după cele nouă luni debitorii să fie obligați să plătească imediat ratele din urmă.

Publicată de Florin Cîţu pe Miercuri, 25 martie 2020

Ratele la bănci, amânate

„Cei care au nevoie de păsuire vor putea accesa această facilitate.În cazul unor rate neplătite, aceste neplăți fiind cauzate de situația epidemiei de coronavirus, creditul respectiv să nu fie considerat neperformant. În consecință, banca nu este obligată să constituie provizioane, să declare un credit problemă, ssă ia măsuri împotriva celui care nu face această plată sau să vină cu costuri suplimentare”
Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI