Record de amenzi. Schimbarea din codul rutier i-a luat prin surprindere pe şoferi. Ce s-a întâmplat în doar 24 de ore

Record de amenzi, în 24 de ore. Schimbarea din codul rutier i-a luat prin surprindere pe șoferi

Noile schimbări din Codrul Rutier i-a cam luat prin surprindere pe șoferi, dat fiind faptul numărul record de amenzi ce s-au dat doar în primele 24 de ore de când a intrat în vigoare noua prevedere. Iată delcarațiile oficiale de la Brigada Rutieră vizavi de numărul mare de șoferi care au fost sancționați!

Cod Rutier 2019: Record de amenzi în primele 24 de ore de la noua schimbare

Polițiștii de Rutieră au fost extrem de surprinși de sancțiunile oferile numeroșilor conducători auto care nu s-au conformat la prevederile noi din Codul Rutier. Peste 60 de amenzi, în valoare totală de 54.000 de lei au fost aplicate încă din primele 24 de ore de la intrarea în vigoare a noii schimbări care sancționează folosirea telefonului mobil la volan. Prima razie de pe principalele artere din București pentru depistarea șoferilor care se abat de la regulile din trafic au șocat oamenii legii. Au fost aplicate nu mai puțin de 64 de amenzi pentru folosirea dipozitivului mobil aferent.

„În contextul noilor modificări legislative referitoare la utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării pe drumurile publice, polițiștii rutieri au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale, în valoarea de peste 54.000 de lei, fără a fi constatate situații în care să fie necesară dispunerea măsurii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile”
Brigada Rutier (Sursa: mediafax.ro)

Record de amenzi în primele 24 de ore de la intrarea în vigoare a noii reguli din Codul Rutier 2019
Record de amenzi în primele 24 de ore de la intrarea în vigoare a noii reguli din Codul Rutier 2019

Șoferii nu se conformează noilor reguli

Încă din primele ore s-a putut observa cum șoferii nu au luat în serios anunțul polițiștilor de rutieră și nu s-au conformat la noile schimbări din Codul Rutier 2019. Încă din primele 8 ore de când a intrat în vigoare noua regulă de circulație s-au aplicat amenzi cu valoarea de 30.000 de lei.

Nu mai puțin de 35 de sancțiuni le-au revenit conducătorilor auto care nu au respectat regula. Noile reglementări ale Codului Rutier anunță că e „ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI