Noul Cod Rutier. Amenzi uriaşe pentru toţi şoferii care fac asta. E total interzis

Noul Cod Rutier. Amenzi uriaşe pentru toţi şoferii care fac asta. E total interzis
Cod Rutier 2019. Amenzi uriașe pentru șoferii care fac asta

Șoferii au fost surprinși azi de o razie chiar din prima zi de la aplicarea prevederilor din Codul Rutier. Din păcate, s-a lăsat cu amenzi de 30.000 de lei încă din primele 8 ore. Ce reguli importante au încălcat cei mai mulți dintre conducătrii auto?

Cod Rutier 2019. Amenzi uriașe pentru șoferii care fac asta

Razie surpriză pentru șoferi a adus amenzi cu carul! În total, în cele opt ore de la verificări, 35 de sancțiuni în valoare de 30.000 de lei au fost aplicate. Noua prevedere din Codul Rutier arată că șoferiilor le este strict interzisă folosirea telefonului mobil la volan, lucru care i-a lăsat pe majoritatea conducătorilor auto cu mai puțini bani în buzunare. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate în prima parte a zilei de sâmbătă, în zonele cu valori crescute ale traficului, mai ales în centrul Capitalei.

Din cadrul zilei de azi, 12 octombrie, Guvernul a decis să mărească amenzile pentru șoferii care folosesc dispozitive mobile în timpul în care se află în mișcare. Noile reglementări ale Codului Rutier anunță că e „ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”

Șoferii, surprinși de o razie în București. Amenzi de 30.000 de lei au fost aplicate
Șoferii, surprinși de o razie în București. Amenzi de 30.000 de lei au fost aplicate

„35 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în primele 8 ore”

„35 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în primele 8 ore, de către Brigada Rutieră din cadrul Poliției Capitalei pentru folosirea telefonului la volan, în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în zona de centru, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Unirii, zonele cu trafic mai intens. Polițiștii au urmărit, printre activitățile de reducere a riscului rutier, dacă conducătorii auto au înțeles să respecte noile modificări legislative referitoare la folosirea telefoului mobil al volan”
Claudiu Costea, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere (Sursa: mediafax.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI