Record de alcoolemie într-un județ din România. Ce a pățit șoferul cu 1,92 mg/l în aerul expirat

Record de alcoolemie într-un județ din România. Ce a pățit șoferul cu 1,92 mg/l în aerul expirat
Record de alcoolemie în Brăila: 1,92 mg/l în aerul expirat

Un șofer din județul Brăila a fost prins de polițiști în timp ce conducea pe drumurile publice cu o alcoolemie de 1,92 mg/l. Este cea mai mare alcoolemie care a fost depistată în acest an la conducătorii auto din Brăila.

Record de alcoolemie în Brăila: 1,92 mg/l în aerul expirat

Polițiștii brăileni au anunțat că un bărbat în vârstă de 49 de ani din comuna Mircea Vodă a fost oprit în trafic marți, în jurul orei 16:20. Acesta mirosea puternic a alcool și a fost rugat să sufle în etilotest, iar rezultatul i-a lăsat fără cuvinte pe polițiștii de la Secția 4 Poliţie Rurală Ianca. Și-au dat repede seama că este cea mai mare alcoolemie înregistrată în județul Brăila în acest an.

„Şoferul a fost oprit pe un drum din localitate. După ce a fost folosit etilotestul, poliţiştii au realizat că bărbatul băuse foarte mult. El avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,92 mg/l. Este cea mai mare alcoolemie înregistrată în judeţul Brăila în ultimul timp, cu siguranţă în acest an”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.

Bărbatul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru a putea fi stabilită cu exactitate alcoolemia. Pentru că s-a urcat la volan în stare de ebrietate și a condus pe drumurile publice, punând în pericol siguranța participanților la trafic, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.