Rechinul tigru, cel mai temut dintre toți rechinii. Unde se găsește

de: Stan Nicu
13 07. 2022

Rechinul tigru este cel mai temut dintre toți rechinii. O comisie de oameni de știință egipteni a stabilit că atacul asupra celor două turiste moarte în Egipt, în stațiunea Hurghada, în apele Mării Roșii, au fost făcute de un rechin din specia Tigru. Așadar, unde se găsesc rechinii Tigru, vedeți în rândurile de mai jos.

Ucigașul celor două turiste din Egipt, cel mai temut dintre toți rechinii. Unde pote fi văzut rechinul tigru

Un rechin tigru este cel care a speriat multă lume în această perioadă, după ce a ucis două femei, dintre care una româncă, în stațiunea Hurghada din Egipt.

Femeile, și cea din Austria, și cea din România, făceau snorkeling, în timp ce au fost atacate de un rechin, care s-a stabilit apoi că facea parte din specia Tigru.

Tinerele turiste, victimele aceluiași rechin

Comisia egipteană care s-a ocupat de aceste cazuri a stabilit, de asemenea, că a fost vorba de același rechin Tigru, după ce au fost analizate urmele mușcăturilor lăsate pe cadavrele celor două femei.

Rechinul Tigru, cunoscut ca și Galeocerdo cuvier, face parte din familia Carcharhinidae, ordinul Carcharhiniformes. Rechinul Tigru poate fi întâlnit în apele mărilor temperate, tropicale și subtropicale. Rechinul tigru populează apele mărilor, golfurilor, sau estuarelor în căutare de hrană.

Unde poate fi întâlnit rechinul tigru

Astfel, rechinul tigru înoată în Golful Mexic, America de Sud, Africa, China, Honk Kong, India, Australia și Indonezia. Rechinul tigru este cunoscut sub numele de tigrul de mare, Sea tiger, pentru că mai există o specie de rechin care se numește rechinul de nisip.

Numărul populației de rechini tigru este în scădere din cauza pescuitului industrial. Astfel, în unele zone populația de rechini tigru este în pericol de dispariție. În 2010 Greenpeace International a adăugat rechinul tigru pe lista alimentelor interzise, care nu mai trebuie comercializate.

Rechinul tigru atinge dimensiuni mari

Rechinul tigru înoată distanțe mari în căutarea hranei atât în ape mai adânci cât și în ape mai mai puțin adânci cum sunt cele din apropierea litoralurilor, așa cum s-a întâmplat și când au fost ucise cele două femei în Egipt.

Rechinul tigru este un pește de dimensiuni mari, activ care trebuie sa consume o cantitare mare de hrană. În plus mai este și lacom. Este considerat un macropredator.

Ce mănâncă rechinul tigru

Hrana rechinului tigru este compusă din pești, alte specii de rechini, calamari, foci, șerpi de mare, delfini, reptile, mamifere marine, animale nevertebrate, cefalopode, broaste țestoase, crustacee…etc.

Care este sezonul de reproducere la rechinul tigru

Nu în ultimul rând, comisia egipteană care a studiat cazul celor două turiste ucise de rechinul tigru a anunțat că: „prezenţa rechinului în ape puţin adânci a fost dată și de faptul că este sezonul de reproducere şi de depunere a ouălor, care începe de la jumătatea lunii aprilie şi se încheie la sfârşitul lunii iulie”.