Rechini în insulele greceşti frecventate de români. Cea mai periculoasă specie, văzută pentru prima oară

de: Stan Nicu
01 07. 2023

Turiștii români care au ales Grecia ca destinație de vacanță trebuie să știe că au fost văzuți rechini în apele unde mii de turiști se scaldă în fiecare zi! Un pescar a filmat un rechin în apele Greciei, deși se spune că aici nu au mai fost văzuți astfel de prădatori de zeci de ani.

Rechini în insulele greceşti frecventate de români

Așadar, sunt rechini în apele Greciei, iar turiștii români trebuie să știe! Un pescar aflat în largul coastei Greciei, între insulele preferate de turiști Zakynthos și Kefalonia, a filmat un rechin care a dat târcoale bărcii sale! Imaginile i-au lăsat pe toți cu gura căscată, mai ales că se știe că nu au mai fost văzuți rechini de zeci de ani în aceste ape.

Mai mult, rechinul surprins de pescarul grec este din specis Mako, cea mai rapidă specie de rechin, care se face responsabilă pentru ultimele atacuri mortale din Egipt, din ultimii ani. Imaginile filmate de Yiannis Geladas au arătat cum elegantul prădător al oceanului înota aproape de barca sa în timp ce naviga pe Marea Ionică.

Prădătorul a dat târcoale unei bărci

Înregistrarea video arată cum fiara ucigasă, despre care se crede că este un rechin Mako cu aripioare scurte, se deplasează chiar în fața lui în marea de un albastru cristal.

”Primul rechin pe care l-am văzut vreodată în apele noastre. Uită-te la asta, nu pot spune ce specie este, dar cu siguranță este un rechin mare”, spune pescarul grec.

Chiar rechinul Mako se face vinovat pentru atacurile sângeroase din ultimii ani care au avut loc în Egipt! Două femei, una austriacă și cealaltă româncă, și-au pierdut viața anul trecut în urma unor unui atac violent al rechinului din specia Mako în Marea Roșie, Egipt. Rechinului Mako poate atinge peste 4 metri lungime și își atacă prada cu o viteză uluitoare. Este considerat cel mai rapid rechin din lume și poate atinge o greutate de până la 600 de kilograme.

Și anul acesta a fost un alt atac mortal în Egipt, unde un turist german în vârstă de 20 de ani și-a pierdut viața. Atacul a fost filmat de oamenii de pe plajă și este de o sălbăticie ieșită din comun. Rechinul prins și ucis face era un rechin Tigru.