Rechini în Grecia? Ce trebuie să știe turiștii înainte de vacanță

de: Stan Nicu
06 07. 2022

Există rechini în Grecia? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun mulți români care trebuie să-și facă vacanța în Grecia, după ce au aflat cele ce au pățit cele două turiste în Egipt. Ce trebuie să știe turiștii români despre rechini, înainte de vacanța din Grecia, vedeți în rândurile de mai jos.

Atacurile de rechin în Grecia, foarte rare. De ce trebuie să se ferească turiștii, de fapt

Românii care au planuri să plece în vacanţă în Grecia și își fac probleme după cele petrecute la Hurghada, Egipt, unde două femei au fost ucise de rechini în Marea Roșie, acest articol le va arăta adevăratele pericole marine din țara elenă.

Chiar dacă specialiștii în viață marină afirmă că există rechini în Grecia, majoritatea speciilor care trăiesc acolo sunt inofensive. Observările sunt foarte rare și, în general, atacurile rechinilor în Marea Mediterană sunt, de asemenea, rareori întâlnite.

9 atacuri de rechin în 160 de ani

În ceea ce privește înregistrările existenței rechinilor în Marea Mediterană, există date despre un astfel de atac raportat acum aproape 100 de ani. Alte surse enumeră un total de nouă atacuri ale rechinilor în Grecia în ultimii 160 de ani.

Nu există informații clare despre ce specii de rechini au fost responsabile de acele atacuri, însă un pescar grec a jurat că ar fi văzut un mare rechin alb în Marea Egee cu câteva decenii în urmă. Unele guri susțin că cel mai probabil acesta a zărit o mică balenă, de asemenea rare, însă prezente în apele Greciei.

Rechinii atacă mai mult la tărmurile Franței

În timp ce există unele atacuri ale rechinilor mediteraneeni raportate în fiecare an, acestea par a se restrânge în jurul țărmurilor Franței, nu în Grecia, după cum informează traagspu.com.

Dacă în privința atacurilor de rechin turiștii români nu trebuie să își facă probleme, acestea fiind aproape inexistente, nu la fel se poate spune de atacul meduzelor.

Meduza mov poate provoca probleme mari

În Grecia, au fost observate meduze mov în zonele care țin de mările Egee și Ionică. Primele simptome după o înțepătură de meduză mov e că locul se înroșește, se umflă, iar pielea ustură îngrozitor de tare. De asemenea, înțepăturile de meduză sunt des întâlnite în rândul celor care înoată în mare sau ocean.

Aricii de mare, un alt pericol marin în Grecia

De asemenea, un alt pericol marin în Grecia sunt aricii de mare. Spinii aricilor de mare sunt foarte tari, motiv pentru care sunt și dificili de îndepărtat, odată intrați în piele. Chiar și așa, extracția promptă poate ajuta la prevenirea altor vătămări, iar rana produsă trebuie evaluată rapid, întrucât se poate suprainfecta.

Nu în ultimul rând, reacțiile alergice la înțepătura de arici de mare sunt cele care pot pune viața în pericol, motiv pentru care persoana rănită trebuie să se prezinte de urgență la medic.