Reacția USR-PLUS după sentința cu executare primită de Liviu Dragnea

Alianța USR-PLUS: "Liviu Dragnea nu ar fi trebuit oricum să fie în viaţa publică"

Liviu Dragnea a fost condamant definitiv, luni, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în Dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Alianța USR-PLUS a oferit prima reacție după sentința dată de judecătorii de la Curtea Supremă. Într-un comunicat de presă, reprezentanții USR-PLUS susțin că sentința arată că penalii nu au ce căuta în funcții publice.

Alianța USR-PLUS: „Liviu Dragnea nu ar fi trebuit oricum să fie în viaţa publică”

„Hotărârea definitivă de condamnare a lui Liviu Dragnea luată de completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la capătul unui lung şir de tergiversări, demonstrează că Justiţia din România încă funcţionează, în ciuda tuturor presiunilor la care sunt supuşi magistraţii de doi ani şi jumătate încoace. Într-o democraţie, hoţii plătesc pentru faptele lor, iar magistraţii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, lucru pe care l-au spus şi românii, la urne, duminică”, se arată în comunicatul emis de USR-PLUS.

Președintele USR, Dan Barna, consideră că Liviu Dragnea nu ar fi trebuit să fie în viața publică și că decizia judecătorilor de la Curtea Supremă este o dovadă a independenței magistraților.

„Pentru a scăpa de închisoare şi pentru a-şi albi dosarul politic, Liviu Dragnea a apelat la tot felul de tertipuri şi acţiuni profund dăunătoare statului de drept şi democraţiei. Am fost cu toţii martori, în aceşti doi ani şi ceva de guvernare PSD, la grozăviile puse la cale de el şi camarila sa împotriva Justiţiei.

Având condamnarea precedentă, în dosarul Referendumului, Liviu Dragnea nu ar fi trebuit oricum să fie în viaţa publică, dar în lipsa unor reglementări clare, precum cea cuprinsă în iniţiativa ‵Fără penali în funcţii publice′, România a asistat neputincioasă la tot ce a făcut acesta din funcţia de al treilea om în stat. Dar, gata, de acum începem reconstrucţia normalităţii, românii şi-o doresc şi au spus-o răspicat duminică”, a declarat Dan Barna.

„Să ne întoarcem într-o lume normală. Agenda personală a domnului Dragnea nu mai e suprapusă cu agenda publică. România are dreptul la normalitate şi acum e timpul să ne apucăm să reparăm ce au stricat PSD şi ALDE şi să construim o ţară aşa cum ne dorim, a spus și președintele PLUS”, Dacian Cioloș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI