Decizie definitivă în cazul lui Liviu Dragnea! Judecătorii au decis. Ce urmează acum

Decizie definitivă în cazul lui Liviu Dragnea! Judecătorii au decis. Ce urmează acum

Magistrații de la ÎCCJ au pronunțat luni, 27 mai, sentința definitivă în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive.

ACTUALIZARE 7: Magistrații au publicat și hotărârea luată în ședința de luni, 27 mai, în urma căreia Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinței atacate care nu contravin prezentei decizii penale.
II. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.
Cheltuielile judiciare determinate de soluţionarea apelurilor rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorilor din oficiu desemnaţi pentru apelanta inculpată Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica şi intimata inculpată Stoica Anisa Niculina, în sumă de câte 1253 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor din oficiu desemnaţi pentru apelanţii inculpaţi Şefu Olguţa, Marica Valentina Mirela, Balaban Constantin Claudiu, Gheorghe Nicuşor, Botorogeanu Adriana, Marineci Ionel, Alesu Floarea şi Dragnea Nicolae Liviu şi pentru intimata inculpată Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, în sumă de câte 313 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei.
Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27 mai 2019.

ACTUALIZARE 6: În acceași zi în care Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare și urmează să fie încarcerat, a fost lansat și site-ul edragneainpuscarie.ro.

ACTUALIZARE 5: Decizia luată de completul de cinci judecători de la Înalta Curte este definitivă. Practic, a fost menținută pedeapsa primită în primă instanță. Se pare că magistrații au admis apelul lui Liviu Dragnea doar pe latura civilă, iar suma stabilită drept prejudiciu a fost micșorată.

ACTUALIZARE 4: LIVIU DRAGNEA A FOST CONDAMNAT LA 3 ANI ȘI 6 LUNI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE!!!

Liviu Dragnea, președintele PSD, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că, în orele următoare, Liviu Dragnea va ajunge la penitenciarul Rahova.

ACTUALIZARE 3: Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea – achitată.

ACTUALIZARE 2: Balaban Constantin – achitat, Gheorghe Nicușor  – achitat, Adriana Botorogeanu – doi ani cu suspendare, Rodica Miloș – trei ani cu suspendare, Ionel Marineci – 3 ani cu suspendare.

ACTUALIZARE 1: Olguța Șefu, fosta directoare adjunctă a DGASPC Teleorman, a fost achitată pentru abuz în serviciu și a primit un an cu suspendare pentru fals intelectual. De asemenea, Valentina Marica a fost achitată.

ACTUALIZARE: Înalta Curte anunța că va anunța decizia în jurul orei 13:30. Sentința întârzie de câteva minute.


Liderul PSD, Liviu Dragnea va afla dacă va fi condamnat sau achitat în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. La ultimul termen, la care Liviu Dragnea nu a fost prezent, magistrații ÎCCJ au respins toate cererile care ar fi prelungit procesul și au anunțat că rămân în pronunțare și revin cu sentința finală.

În primă instanță, liderul PSD a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Avocații săi au cerut achitare, pe motiv că ar fi nevinovat. De cealaltă parte, însă, procurorii DNA au cerut o pedeapsă mai mare.

Nu este exclusă, însă, o amânare a pronunțării sentinței.

Liviu Dragnea, întrebat încă de duminică dacă „are bagajele făcute”

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, duminică seara, imediat după închiderea urnelor, despre decizia care urmează să fie luată de magistrați în cazul său.

Liviu Dragnea s-a enervat în momentul în care a fost întrebat dacă „are bagajele făcute” și a decis să părăsească sala unde se ținea conferința de presă de la PSD.

„E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut. Nu plec nicăieri. Sunt mesaje care spun că sunt pregătit să îmi asum. Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”
Liviu Dragnea, președintele PSD

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI