Reacția SUA după amenințările lui Vladimir Putin cu un război nuclear. Tensiunile ating din nou cote maxime în Occident

Reacția SUA după amenințările lui Vladimir Putin cu un război nuclear. Tensiunile ating din nou cote maxime în Occident

Vladimir Putin a șocat din nou omenirea cu un nou avertisment privind folosirea armelor nucleare, în cazul în care conflictul din Ucraina nu va înceta în condiții pașnice. În replică, SUA a condamnat dur declarațiile liderului rus, etichetând acest avertisment drept unul „total iresponsabil”.

SUA, reacție acidă la adresa Rusiei

După intervenția lui Vladimir Putin cu privire la folosirea armelor nucleare în caz de forță majoră, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a subliniat că „orice discurs uşor despre armele nucleare este absolut iresponsabil”, criticând aspru astfel de afirmații menite să crească senificativ tensiunile în Occident, potrivit Agerpres.
Reacția SUA a venit după ce Vladimir Putin a afirmat că armele nucleare nu vor fi prima resursă la care Rusia va apela, acestea fiind folosite în cazul în care victoria sa nu fi obținută în condiții pașnice.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dezvăluit, miercuri, că riscul unui război nuclear este în creştere din cauza  conflictului din Ucraina și a lipsei unei victorii până în prezent, dar a insistat că Rusia nu a ”luat-o razna” şi nu va apela prima oară la arma nucleară. Acesta a dat asigurări că armata sa va recurge la armele nucleare doar ca răspuns la un atac din partea Ucrainei sau a altei țări.

Vladimir Putin a menționat că Rusia „nu are arme nucleare tactice dispuse în alte țări, precum Statele Unite”, însă nu a pierdut din vedere să afirme că „noi (rușii) avem cele mai avansate arme, dar nu intenționăm să ne dăm mari cu ele”.

Doctrina militară a Rusiei a fost făcută public încă de la începutul războiului și prevede posibilitatea folosirii armelor nucleare în cazul în care țara sa va fi atacată de către alte țări cu acest tip de armă sau cu arme de distrugere în masă, sau când în urma unui atac cu arme convenţionale însăşi existenţa statului rus este ameninţată.

Urmăriți Playtech.ro și pe