Reacția spitalului din Constanța, după ce o femeie a murit așteptând de 16 ore pe un scaun

de: Redacția
04 02. 2020

Care este reacția spitalului și a poliției după ce o femeie a fost lăsată să moară pe scaun, așteptând să fie internată, și cu câtă neglijență a fost tratată aceasta? Fiul ei a declarat cum a fost nevoit să aștepte 16 ore pe holurile spitalului.

Femeie din Constanța decedată pe holul spitalului

O femeie în vârstă de 70 de ani din Constanța a fost lăsată să aștepte 16 ore împreună cu fiul ei, după care aceasta a decedat pe holul Spitalului Județean de Urgențe. Femeia ajunseseră la spital în jurul orei 7, pe data de 1 februarie, prezentând dureri în piept și ale abdomenului. Abia după ce trecuseră 12 ore, femeia a fost luată pentru a face o electrocardiogramă (EKG), însă după alte patru ore a fost mutată pe un pat. La timp de 1 oră după ce i s-a oferit patul , aceasta s-a stins în brațele fiului ei.

Familia ei a depus o plângere penală la poliție, acuzându-i pe medici că nu s-au obosit să aibă grijă de ea. Aceștia lăsând-o să aștepte timp de o zi și o noapte până când aceasta a decedat. Plângerea a fost făcută atât la Colegiul Medicilor cât și la Poliția din Constanța, conform mediafax.ro

Reacția spitalului din Constanța, după ce o femeie a murit așteptând de 16 ore pe un scaun

Care este reacția Spitalului Județean de Urgențe?

„Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgențe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigații amănunțite (radiografie pulmonară și computer tomograf) și a fost evaluată de către medicii de gardă (urgență, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roșu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

Reprezentanții Spitalului au declarat că se va face o anchetă internă pentru a găsii vinovatul acestei fapte. Poliția din Constanța va deschide un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce fiul femeii susține că a fost mai bine 14 ore ținută pe scaun și că singura intervenție a venit din parte unei asistente. Acesta mai susține că rezultatele investigaților suplimentare ale unui computer tomograf, făcute la insistențele lui, arătau ca avea lichid în cutia toracică, dar pacienta nu ar fi fost preluată de medici

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi (luni – n.r.) plângere și acuză că, sâmbătă, mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgențe fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.