25 mart. 2019 | 11:33

Cazul Sanador: cine e de vină pentru moartea copilului. Colegiul Medicilor a publicat concluziile

Știri generale
Cazul Sanador: cine e de vină pentru moartea copilului. Colegiul Medicilor a publicat concluziile
Foto: www.sanador.ro

Cazul copilului decedat la spitalul privat Sanador din București a fost analizat de Colegiul Medicilor. Concluziile arată că doctorii ar fi putut face mai multe pentru el.

Medicii au greșit în cazul copilului de un an și zece luni, care a ajuns la spitalul Sanador în luna octombrie. E principala concluzie din raportul Colegiului Medicilor.

Același lucru era reclamat și de părinți la acea vreme: faptul că medicii nu l-au mai consultat pe copil pentru a vedea cum se simte, deși li se atrăgea atenția că starea bebelușului se agrava.

Ce spune Colegiul Medicilor

Comisia de la Colegiul Medicilor care s-a ocupat de cazul copilului susține că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă.  În plus, nu a fost asigurată o continuitate a activității medicale a medicului de gardă, potrivit Digi 24. Cu alte cuvinte, acesta ar fi trebuit să se ocupe de copil și să-l monitorizeze conform legii după operație.

Colegiul Medicilor e de părere că medicii de la Sanador s-au abătut de la o bună practică medicală.

Părinții, nemulțumiți de concluzii

Concluziile prezentate de Colegiul Medicilor nu îi împacă, însă, pe părinții copilului. Aceștia spuns că e vorba de un singur vot de blam atât pentru medicii care l-au operat pe copil, cât și pentru anesteziști și cei de la Terapie Intensivă. Asta înseamnă că, timp de șase luni, medicii vizați de această sancțiune nu pot avansa în carieră.

De altfel, raportul poate fi contestat în cel mult 15 zile din momentul în care a fost primit. Mai importante se vor dovedi însă concluziile anchetei penale, întrucât procurorii cercetează o posibilă ucidere din culpă.

Copilul a murit după o operație de hernie

Copilul în vârstă de un an și zece luni a ajuns la spitalul Sanador din București în octombrie 2018. El a fost supus unei operații de hernie inghinală, pentru care părinții susțineau că au plătit 11.500 de lei.

La scurt timp după intervenție, starea lui s-a înrăutățit și apoi a intrat în stop cardio-respirator. Părinții susțineau la acea vreme că medicii s-au mișcat extrem de lent, motiv pentru care a fost cerută intervenția SMURD.  Medicii ajunși la fața locului nu au reușit, însă, să-i salveze viața copilului.

Autopsia a arătat că bebelușul a murit din cauza unui șoc hemoragic. Spitalul Sanador se apără atunci și susținea că au fost respectate toate protocoalele. La Sanador s-a deplasat, anul trecut, și o comisie a Direcției de Sănătate Publică, trimisă la cererea Ministerului Sănătății.

Parteneri
E doliu în lumea întreagă. Unul dintre cei mai mari sportivi de pe Glob a murit
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Octombrie aduce mari riscuri pentru români. Amenzile uriașe pe care le pot încasa
EVZ.ro
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews
Elena Udrea, ELIBERATĂ azi din închisoare? Decizia de la Instanța Supremă
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
VLADIMIR PUTIN a DECIS! E cutremur în RUSIA! Anunțul MOMENTULUI
Mediaflux
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Tradiții și obiceiuri de 1 octombrie. Ce rugăciuni trebuie rostite de Acoperământul Maicii Domnului
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro