Reacția Reginei după interviul șoc dat de Meghan Markle și Prințul Harry. Ce a anunțat familia regală

Reacția Reginei după interviul șoc dat de Meghan Markle și Prințul Harry. Ce a anunțat familia regală
Palatul Buckingham emite prima declarație de la interviu cu Harry și Meghan

Scandalul din famila Regală a Marii Britanii, după interviul acordat de Meghan Markle și Prințul Harry celebrei Oprah, se întețește. Interviul lui Oprah Winfrey cu cei doi a fost difuzat duminică seara. Dezvăluirile făcute în interviu au oferit o privire șocantă asupra vieții la palat și a vieții departe de monarhia regală.

Palatul Buckingham emite prima declarație de la interviul cu Meghan Markle și Prințul Harry

Dezvăluirile explozive prin care Meghan și Harry acuză familia regală britanică că nu i-ar fi protejat au luat amploare. La două zile după interviul dat de Meghan Markle și Prințul Harry cu Oprah Winfrey, Palatul Buckingham a emis un răspuns în patru propoziții.

În comunicat se spune că acuzațiile de rasism și lipsa de sprijin ale cuplului sunt luate „foarte în serios” . În același timp se mai stipula că vor fi abordate de familia regală „în mod privat”. Declarația de la Palatul Buckingham, emisă marți în numele reginei Elisabeta a II-a, bunica lui Harry, a ajuns și la cei doi, aflați acum în America.

”Întreaga familie este întristată să afle cât de provocatori au fost ultimii ani pentru Harry și Meghan. Problemele ridicate, în special cea referitoare la rasă, sunt îngrijorătoare.

Deși unele amintiri pot varia, acestea sunt luate foarte în serios și vor fi abordate de către familie în mod privat. Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membrii familiei mult iubiți.”, se arată în comunicat.

Mesajul, unul tipic declarațiilor în numele reginei, a fost unul calm și orice altceva decât plin de viață, scrie presa. Nu au existat comentarii imediate din partea lui Harry și Meghan, a declarat purtătoarea de cuvânt a acestora.

Declarația de la Palatul Buckingham a fost un contrast puternic cu tsunami-ul mediatizării asupra dezvăluirilor șocante pe care Meghan Markle și Prințul Harry le-au făcut. Printre acestea și adevăratul motiv pentru care au renunțat la rolurile lor și au fugit în America.

Afirmațiile lor că rasismul și lipsa de sprijin i-au alungat au lăsat monarhia britanică în șoc. În același timp comentatorii mass-media din Marea Britanie i-au condamnat pe Harry și Meghan sau au căutat răspunsuri de la palat asupra acuzațiile lor.

Interviul care zguduie din rădăcini regalitatea britanică

Interviul a fost difuzat duminică în SUA, ulterior fiind difuzat luni seara în Marea Britanie. Luni, contul oficial Instagram folosit de prințul Charles și soția sa, Camilla, anunța vizitarea unui spațiu de vaccinare a Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie și a subliniat munca sa cu o organizație pentru a încuraja vaccinările.

Urmăritorii Prințului Charles se așteptau să apară comentarii din partea acestuia pe contul său de Instagram, dar au așteptat degeaba.

Printre dezvăluirile din interviu, Meghan a spus că au existat „mai multe conversații” între familia regală despre „cât de întunecată” ar fi pielea bebelușului lor. Oprah a confirmat la „CBS This Morning” că Harry a spus că aceste conversații nu au implicat-o pe regina Elisabeta sau pe soțul ei, prințul Philip.

Meghan Markle și Prințul Harry au dezvăluit alte rupturi în familie. Meghan a criticat efortul de a schimba protocoalele regale care le-au dat automat nepoților monarhului un titlu, începând cu fiul lor, Archie.

”Chiar și cu acea convenție despre care vorbesc, au spus că vor să schimbe convenția pentru Archie. Ei bine, de ce? Nu mi s-a dat niciun răspuns.”, declara Meghan în interviu.

Harry a spus că a fost „dezamăgit” de tatăl său și că sunt pe „căi diferite”. Prințul a mai descris un incident de anul anul trecut. Atunci Regina a cerut brusc anularea vizitei celor doi, dând vina pe personalul palatului.

”Când ești șeful firmei, există oameni în jurul tău care îți dau sfaturi. Și ceea ce m-a întristat cu adevărat este că unele dintre aceste sfaturi au fost foarte rele.”, a povestit Prințul Harry.

CBS a plătit aproape 10 milioane de dolari pentru interviul cu Meghan Markle și Prințul Harry

Interviul acordat lui Oprah de către Meghan Markle și Prințul Harry i-a costat pe cei de la CBS aproape 10 milioane de dolari pentru drepturile de difuzare a interviului, potrivit The Wall Street Journal.

Însă ducele și ducesa de Sussex nu vor câștiga bani din difuzare. Compania de producție deținnută de Oprah, Harpo, este una dintre părți, care ar fi urmat să beneficieze. La începutul interviului, Oprah a precizat că Meghan Markle și Prințul Harry nu vor câștiga bani din interviu.

”Înainte de a intra în asta, vreau doar să clarific tuturor ceva. Deși suntem vecini … nu a existat un acord.

Nu știți ce voi întreba, nu există niciun subiect care să nu fie limitat și nu veți fi plătit pentru acest interviu.”, declara Oprah la începutul interviului.