03 apr. 2022 | 22:27

Reacția lui Volodimir Zelenski după masacrul de lângă Kiev. Ce a cerut președintele Ucrainei

News
Reacția lui Volodimir Zelenski după masacrul de lângă Kiev. Ce a cerut președintele Ucrainei
Reactia lui Volodimir Zelenski dupa crimele comise de rusi in orasele de langa Kiev. Ce a cerut presedintele Ucrainei

Militarii ucraineni au preluat controlul asupra zonelor din jurul capitalei Kiev, după ce soldații ruși s-au retras, lăsând în urma lor un peisaj dezolant. 150 de trupuri neînsuflețite ale civililor au fost lăsate de izbeliște, pe străzile pustii ale orașelor-fantomă. Reacția halucinantă a liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

Masacrul de la Bucha l-a revoltat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski

Sâmbătă, 3 aprilie, au ieșit la iveală imagini șocante din orașul Bucha, cu zeci de civili morți, trupurile lor neînsuflețite fiind abandonate pe o stradă părăsită a localității din nordul Ucrainei.

Fotografiile impresionante au fost surprinse de Agence France-Presse în aceeași zi în care Ucraina a declarat orașul eliberat de trupele ruse.

Relatările despre presupusele atrocități rusești apar pe măsură ce forțele Rusiei se retrag din zonele din apropierea Kievului, în urma unei încercări eșuate de a încercui capitala ucraineană. Președintele Volodimir Zelenski cere sancțiuni împotriva Rusiei pentru masacrul de la Bucha:

„Acesta este genocid. Eliminarea întregii națiuni și a poporului. Suntem cetățenii Ucrainei. Avem peste 100 de naționalități. Este vorba despre distrugerea și exterminarea tuturor acestor naționalități.

Acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI. Deci, aceasta este tortura întregii națiuni“, a spus Volodimir Zelenski, potrivit celor de la CNN.

Liderii europeni au condamnat presupusele atrocități de la Bucha și au cerut o anchetă asupra armatei ruse și noi sancțiuni. Duminică, 4 aprilie, Ministerul rus al Apărării a negat acuzațiile.

„Cadavrele zac pe străzi. Au ucis civili în timp ce stăteau acolo!”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a numit duminică, 4 aprilie, moartea civililor din Bucha drept „o brutalitate”, după acuzațiile că au fost executați de forțele ruse în zonă.

De asemenea, Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a cerut Curții Penale Internaționale să trimită o echipă în zona pentru a aduna dovezi ale crimelor de război comise de Rusia.

„Încă ne adunăm și căutăm cadavre, dar numărul a ajuns deja la sute. Cadavrele zac pe străzi. Au ucis civili în timp ce stăteau acolo și când părăseau aceste sate și orașe.”, a fost mesajul șocant transmis de către ministrul Dmitro Kuleba, notează Reuters.

Ministerul rus al Apărării a susținut că filmarea extinsă ar fi fost „falsă”, spunând că „nici un singur rezident local nu a suferit de vreo acțiune violentă”, în timpul în care soldații ruși au ocupat localitatea Bucha.

„În așezările din regiunea Kiev, personalul militar rus a livrat și a emis 452 de tone de ajutor umanitar civililor.”, se arată într-un comunicat.

O declarație separată a susținut că imaginile ar fi fost înscenate. Guvernul rus a negat în mod constant acuzațiile privind victimele civile cauzate de forțele ruse.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Sfântul Dumitru pentru a avea noroc în viață
Redactia.ro
Ostropel de pui, rețetă veche de mai bine de 100 de ani. Ingredientul surpriză care face ca acest preparat să fie demențial
Click.ro
Sondaj INSCOP: Cine intră în turul II la alegerile prezidențiale și cum arată o finală Ciolacu - Simion
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Harry și Meghan, pe drumuri separate. Regele Charles jubilează
EVZ.ro
Moment incendiar la nunta Larisei Udilă cu Alexandru Ogică. Nicole Cherry și Florin Salam au cântat împreună / VIDEO
Spynews
Adio, maestre! Am mai pierdut un ACTOR de legendă. Toată România plânge azi
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE în TURUL DOI
Mediaflux
Alina Ceușan reacționează după ce Oana Pellea a pus-o la zid pentru poza din lojă: „Nu sunt nici prost crescută, nici țărancă”. Influencerița și-a recunoscut public greșeala
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cum a început povestea de dragoste dintre Levent Sali și iubita Dalia. Cei doi sunt în centrul unui scandal uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro