Reacția lui Rareș Bogdan, după scandalul din Vama Nădlac. „Fiți responsabili!”

de: Emanuela Pană
11 03. 2020

Tensiuni în vama Nădlac după ce mai mulți români întorși din Italia au refuzat să intre în carantină. Un grup de 25 de persoane s-a opus dispozițiilor autorităților de a rămâne la un centru de carantină din judeţul Arad, lucru care a generat un blocaj la intrarea în țară.

Scandal în Vama Nădlac

A fost necesară intervenția polițiștilor. Ulterior, lucrurile s-au calmat, iar oamenii au fost duși în carantină de forțele de ordine.
Reprezentanții vamali sunt de părere că mulți români care se întorc din Italia consideră măsurile oamenilor legii prea aspre, cu precădere pentru cei din județele îndepărtate care vor să ajungă la casele lor.

Numărul persoanelor care ar putea ajunge în județul Arad în următoarele ore ar putea fi mai mare decât numărul spaţiilor de cazare pregătite până acum, cred autoritățile locale.

Reacția lui Rareș Bogdan

Liberalul Rareș Bogdan a reacționat la evenimente făcând apel atât la autorități, cât și la persoanele care se întorc acasa, îndemnând la ordine și empatie.

Zeci de maşini, blocate la intrarea în ţară

Responsabilitate, empatie și frăție!
Sunt frații noștri și nu pot fi abandonați, blocați sau respinși! Orice om normal înțelege că cei care doresc să vină acasă în România trebuie primiți! O țară normală nu-și abandonează niciodată cetățenii! Nici în cele mai grele situații! România este într-o situație dificilă și trebuie să se ridice la înălțimea unei provocări fără precedent! (…) Fac un apel sincer și extrem de clar: toți cei care vor să vină spre România, spre țara lor, spre casa lor, trebuie să se supună regulilor instituite de statul român! Aceste reguli sunt menite de a proteja cetățenii. Pe toți! Și cei care vin, și cei care sunt deja aici. Îi rog pe toți frații din Diaspora să înțeleagă situația și să se supună regulilor de autoizolare sau carantină și să nu îngreuneze misiunea autorităților!”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Fiecare român care ajunge în punctul de trecere a frontierei este verificat de medici, iar celor intrați în carantină li se recoltează probe pentru testele de COVID-19.