Reacția lui Klaus Iohannis după tragedia de la Caracal. Primele declarații ale președintelui

Reacția lui Klaus Iohannis după tragedia de la Caracal. Primele declarații ale președintelui

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va cere o anchetă, în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), în cazul tragediei de la Caracal. Prin intermediul unui comunicat, aceasta a mai spus că cei găsiți vinovați vor fi aspru sancționați.

Klaus Iohannis cere anchetă în cazul de la Caracal

Cazul de la Caracal va fi discutat de președintele României, marți, în ședința CSAT. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal și este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și-a pierdut viața în condiții dramatice. Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență. Președintele României va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă.

În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați.

De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranța cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului.”, se arată într-un comunicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Tragedie la Caracal

Oamenii legii au descins, vineri – 26 iulie, în curtea unui bărbat din Caracal, iar în urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite rămășițe umane. Verificările au avut loc în contextul în care două tinere au dispărut, în perioada diferite, după ce au fost luate la ocazie. Una din fete, în vârstă de 15 ani, a dispărut miercuri. Joi, tânăra a sunat de trei ori la 112, iar la 19 ore de la apel, polițiștii au descins în casa principalului suspect, unde au fost găsite rămășițele umane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI