Reacția lui Emmanuel Macron după ce a fost pălmuit de un protestatar. Ce a spus președintele Franței VIDEO

Reacția lui Emmanuel Macron după ce a fost pălmuit de un protestatar. Ce a spus președintele Franței VIDEO
Moment penibil pentru președintele francez Emmanuel Macron

De puține ori s-a întâmplat ca un președinte de stat să fie pălmuit în public. Din păcate totul are un început, cel puțin în cazul lui Emmanuel Macron. Ieri, în timpul unei vizite în sudul Franței, Macron a fost pălmuit de un tânăr peste față. Corpul de pază al președintelui a reacționat imediat, agresorul fiind imobilizat.

Moment penibil pentru președintele francez Emmanuel Macron

Ieri ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta din agenda președintelui Franței Emmanuel Macron. A mers să viziteze sudul Franței și să stea de vorbă cu oamenii care și-așa trec prin momente grele.Din păcate, la un moment dat, după ce Emmanuel Macron s-a apropiat de oamenii aflați pe traseu, un bărbat l-a pocnit peste față pe președinte. Momentul penibil a fost surprins de camerele de luat vederi, devenind rapid viral pe internet.

Într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, Emmanuel  Macron este văzut mergând până la o barieră într-o excursie la Tain-l’Hermitage în afara orașului Valence. Un bărbat îmbrăcat într-un tricou verde îl lovește peste față înainte ca ofițerii să intervină rapid. Între timp, președintele este retras de la fața locului. Doi bărbați au fost arestați în urma incidentului, relatează presa franceză.

Președintele Emmanuel  Macron l-a numit ulterior un „eveniment izolat”

Conform presei franceze, bărbatul ar fi strigat „Jos Macron-ismul” în timp ce îl plesnea pe președinte, precum și „Montjoie, Saint-Denis”, strigătul de luptă al vechiului Regat al Franței, cu referire la steagul regelui Carol cel Mare. Ulterior, Emmanuel Macron s-a întors la barieră după incident și a interacționat din nou cu mulțimea.

Până acum identitatea și motivul bărbatului sunt neclare. Prefectura locală a declarat că el și un alt individ sunt chestionați de jandarmerie, într-un comunicat raportat de agenția de știri Reuters. Ofițerii au ieșit pe străzile din Valence la scurt timp după incident, potrivit tweet-ului unui jurnalist francez. Cât despre președinte, acesta a declarat presei franceze că incidentul nu l-a speriat și că este unul izolat.

„Nu m-am speriat. A fst un eveniment izolat. Nu trebuie să lăsăm persoanele ultra-violente să preia dezbaterea publică. Nu o merită”, a declarat Emmanuel Macron pentru ziarul francez Le Dauphiné.

Politicienii francezi au denunțat rapid incidentul, conform agenției Reuters. Prim-ministrul Jean Castex a declarat la scurt timp după Adunarea Națională că, în timp ce democrația înseamnă dezbateri și dezacorduri legitime „nu trebuie să însemne niciodată violență, agresiune verbală și chiar mai puțin atac fizic”.

Liderul de extremă stângă Jean-Luc Mélenchon și-a scris pe Twitter „solidaritatea cu președintele” imediat după incident.  Și liderul de extremă dreaptă Marine Le Pen și-a publicat propria condamnare, spunând că „deși dezbaterea democratică poate fi amară, nu poate tolera niciodată violența fizică”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI