Emmanuel Macron a primit o palmă peste față din partea unui protestatar. Imagini VIDEO

Emmanuel Macron a primit o palmă peste față din partea unui protestatar. Imagini VIDEO
Emmanuel Macron a primit o palmă peste față din partea unui protestatar. Imagini VIDEO

Un individ l-a lovit pe Emmanuel Macron peste față, în timp ce șeful statului era în vizită la Drôme, marți.

Emmanuel Macron, pălmuit de un protestar

Evenimentul nu a schimbat programul prezidențial, însă două persoane au fost arestate și luate în custodia poliției după incident.

Emmanuel Macron a fost plesnit peste față în timpul unei vizite oficiale. Un individ l-a atacat marți pe președintele Franței. O filmare arată exact momentul în care șeful statului francez s-a apropiat de oameni ca să îi salute, iar un bărbat din mulțime îi dă o palmă peste față.

El a fost pus la pământ imediat de serviciul de securitate al președintelui francez. Înainte să îl lovească, individul i-a strigat lui Emmanuel Macron: „jos cu macronismul”.

„Vizita și-a reluat cursul. Acest incident nu schimbă programul”, au declarat surse apropiate șefului statului.

Potrivit prefecturii Drôme, două persoane au fost arestate. Aceștia au fost luați în custodia poliției pentru „violență intenționată împotriva unei persoane care deține autorități publice”, a declarat Ministerul de Interne francez.

Conform informațiilor LCI, cei doi bărbați trăiesc în Drôme. Unul este cel care l-a pălmuit pe Macron, iar celălalt este însoțitorul lui.

Cu câteva ore mai devreme, Emmanuel Macron ajunsese în sud-estul Franței pentru a discuta cu lucrătorii din industria Horeca despre reluarea activității în contextul pandemiei covid-19.

Șeful statului francez vorbise despre creșterea violenței în societate. Întrebat despre controversele din jurul lui Jean-Luc Mélenchon, membru al Adunării Naționale, acuzat de conspirație și amenințări primite de liderul Insoumis, șeful statului a făcut apel la calm.

„Nu voi face niciun comentariu politic. Cred doar că viața democratică are nevoie de calm și respect din partea tuturor, a politicienilor și a concetățenilor. În democrații, opozițiile se pot exprima liber. Pe stradă, în presă, la televizor. Și sunt exprimate în mod regulat la urne. Dacă ura și violența revin, ele slăbesc doar un singur lucru, democrația”, a spus șeful statului francez.

Cum au reacționat politicienii francezi la incident

Jean-Luc Mélenchon s-a arătat solidar cu președintele, într-un mesaj postat pe Twitter.

„Este inadmisibil să ataci liderii politici, dar cu atât mai mult președintele Republicii”, a reacționat Marine Le Pen.

”Sunt primul adversar al lui Emmanuel Macron, dar el este președintele Republicii. Ca atare, ne putem lupta cu el politic, dar nu ne putem permite să facem cel mai mic gest de violență față de el”.

„Condamn cu tărie gestul inacceptabil în urma căruia Emmanuel Macron a fost victima”, a scris pe Twitter președintele Hauts-de-France Xavier Bertrand.

„Niciun dezacord politic nu va justifica vreodată violența. Respectarea instituțiilor Republicii și a reprezentanților acesteia este un principiu cardinal al vieții noastre democratice”.

„Politica nu poate fi în niciun caz violență, agresiune verbală, darămite agresiune fizică”, a declarat premierul Jean Castex.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI