Reacția lui Dacian Cioloș, după calificarea României în semifinalele U21. Ce spune despre Franța, de care este foarte legat

de: Daniel Ștefan
25 06. 2019

Dacian Cioloș și-a exprimat opinia pe pagina sa de Facebook după ce naționala de tineret a României la Euro U21 a făcut scor egal cu Franța. Este o performanță pe care fotbalul românesc n-a mai avut-o dinainte de Revoluție și nu a scăpat neobservată nici de către politicieni.

Cum a reacționat Dacian Cioloș după calificarea României în semifinalele Euro U21

Naționala României la Euro U21 i-a ținut pe suporteri cu sufletul la gură tot meciul pentru că a fost o partidă foarte strânsă. Românii au sperat la unul dintre cele două tipuri de rezultate favorabile: fie o victorie împotriva Franței, fie un egal cu aceasta, ca să fim cu un pas mai aproape de finală. Numește un campionat unde fotbaliștii români, hai să zicem după anul 2000, au mai obținut o așa performanță. N-ai să-l găsești.

După ce România a reușit scor egal cu Franța, 0-0, românii tot au avut motiv de bucurie, chiar dacă joi, 27 iunie, va trebui să jucăm cu Germania. Pe pagina sa de Facebook, Dacian Cioloș și-a exprimat și el bucuria și admirația față de echipa națională românească. O fi el atașat sentimental de Franța, dar, înainte de toate, este român:

„România e cel puțin egală cu Franța. Tricolorii U21 ne-au dovedit-o în seara asta. Și astfel merg mai departe. Așa se cade pentru cei care au încredere în ei. Felicitări!!!”

Remiza României cu Franța, „blatul” care le-a spulberat speranțele italienilor

Pentru români, remiza cu Franța a fost ca o bere rece pe caniculă. Pentru francezi, a fost un brânci către un adversar și mai temut, Spania. Pentru italieni, însă, a fost ca un măr otrăvit, ca o speranță spulberată. Italienii mizau mult pe eșecul României, dar egalul nostru nu le-a adus calificarea, așa cum sperau.

Românii numesc un aranjament blat, atunci când se simt nedreptățiți. Italienii au un alt termen, biscotto (biscuite). Cam asta spun italienii, în glumă, despre noi și francezi. Ei îl văd ca pe un blat făcut împotriva lor.