Reacția lui CTP despre situația gravă din Țăndărei. ”Risc să am probleme din nou cu CNCD!”

Reacția lui CTP despre situația gravă din Țăndărei. ”Risc să am probleme din nou cu CNCD!”
Reacția lui CTP după decretul președintelui Iohannis. Atac la partidele din Opoziție: ”Ireponsabili!”

În orașul Țăndărei, în acest moment se întrevede o nouă criză pandemică, poate mai grea decât la Suceava. Se vorbește de peste 800 de oameni care nu au respectat procedurile de izolare și carantinare, iar riscul de infecție în masă cu coronavirus este cât se poate de real.

Reacția lui CTP despre situația gravă din Țăndărei

Pe fondul unei noi crize pandemice, la Țăndărei, Cristian Tudor Popescu a avut câteva reacții într-un interviu dat celor de la Digi24, încercând să tragă un semnal de alarmă, odată pentru cetățenii orașului Țăndărei, cât și pentru autorități care ar trebui să intervină mult mai dur în acest caz.

” Fac ce vor…Există tendința să se spună că de vină sunt neromânii, că nu sunt români, asta este prima gândire. Au venit țiganii din străinătate. Nu spun că nu trebuia să intervină poliția, armata, probabil că acei cetățeni refuză chiar dacă sunt opriți pe stradă de Poliția Locală, refuză să se supună. Nu este vorba că nu sunt destule cadre de poliție, de armată ca să facă față. Acei oameni nu se supun”, a spus Cristian Tudor Popescu.

”Risc să am probleme din nou cu CNCD!”

În acest moment în Țăndărei este un adevărat focar de coronavirus după ce peste 20 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele zile și din ce în ce mai multe se prezintă la spitalul din oraș cu simptome specifice iar adrele medicale de la spitalul din oraș deja vorbesc de cel puțin șapte persoane decedate din această cauză. Situația a degenerat și a ajuns în acest punct din cauza a peste 800 de rromi reveniți în țară și care nu au respectat condițiile de izolare și carantinare, după caz, lucru care a dus și al decesul a 6 persoane într-unul din cartierele orașului Țăndărei.

Reacția lui CTP despre situația gravă din Țăndărei. ”Risc să am probleme din nou cu CNCD!”
Reacția lui CTP despre situația gravă din Țăndărei. ”Risc să am probleme din nou cu CNCD!”

În cele din urmă s-a apelat la forțele Ministerului Apărării pentru a-i putea ține sub carantinare instituționalizată pe cei peste 800 de rromi veniți din Anglia, Germania sau Spania. Semnalul de alarmă tras de Cristian Tudor Poescu se referă și la faptul că nimeni, din cei care au fost inconștineți și au îmbolnăvit multe alte persoane nu ar fi fost pedepsite conform procedurilor instituite prin Ordonanțele militare.

”Acum ar trebui să vorbesc de eschimoși pentru că risc să am probleme din nou cu CNCD, dar nu o s-o fac, pentru că cetățenii din Țăndărei nu sunt eschimoși, eu spus foarte clar, au venit rromii. Au venit din Italia, Spania, Germania… Acele amenzi date nu sunt date majoritar romilor, categoric. Individul ăla, fost ofițer M.A.I. care a infectat oamenii din Spitalul Gerota, precum și mulți alții nu erau de etnie rromă și nu au fost pedepsiți. Însă etnia aceasta poate să sufere acum niște daune de imagine majore.”, a mai spus CTP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI