Reacția incredibilă a lui Florin Cîțu: ‘Avem grijă de cei care nu au avut noroc în viață’

Reacția incredibilă a lui Florin Cîțu: ‘Avem grijă de cei care nu au avut noroc în viață’
Florin Cîțu o primă victorie în fața PSD

Ziua de marți, 2 martie, a fost o zi a victoriei a actualei coaliții de guvernare. Bugetul propus de Florin Cîțu spre votare în Parlament, a trecut, dar nu fără scandaluri, acuzații și pâine și circ. Atât coaliția de guvernare, cât și opoziția, s-au întrecut în invective, acuzații și atac la persoană.

Florin Cîțu o primă victorie în fața PSD

După două zile de discuții și mult scandal, Florin Cîțu a repurtat o victorie importantă pentru guvernul său și coaliția de guvernare. Bugetul pentru 2021, unul de austeritate, a trecut de Parlamentul României cu 254 de voturi „pentru” și 128 „împotrivă”.

Discuțiile și amendamentele propuse de opoziția parlametară nu au avut nicio șansă de a fi acceptate, aceasta fiind, în fapt, și dorința expresă a premierului Florin Cîțu. Faptul că au avut o victorie importantă în Parlament le dă garanția unei coeziuni de guvernare. Cu toate astea Florin Cîțu nu s-a putut abține, și a mai aruncat câteva acuzații către opoziție.

”Nu am putut să nu remarc cum și-au motivat votul socialiștii de la PSD. Nu au spus adevăratul motiv al supărării, că i-am tăiat de la buget și nu mai pot să fure. În 2021 avem cu 10 miliarde mai multe venituri decât în 2020 și cu 20 de miliarde mai mult decât în 2019.

Cei  89 de miliarde de lei se duc către asistență socială. 87 de miliarde pentru pensii, mai mult cu 7,7 miliarde pentru că au crescut pensiile și în 2021. 1,64 miliarde de lei pentru ajutoare sociale.”, a declarat Florin Cîțu.

”Avem grijă și de cei care au avut mai puțin noroc în viață”

”Bugetul asigurărilor pentru șomaj, 3,38 miliarde, 1,38 miliarde pentru fondul de garantare. Dezmățul fiscal pe care l-ați făcut ne-a dus la acest deficit. Noi facem toate aceste lucruri, plătim mai mult, și pensii și salarii, fără să creștem taxe așa cum ați făcut voi în 3 ani de zile. V-am arătat cum se face anul trecut, vă arătăm cum se face în următorii ani. Luați notițe”, și-a continuat expozeul premierul Florin Cîțu.

Afirmațiile vin după ce coaliția din spatele guvernului său a reușit să respingă toate amendamentele propuse în comisiile de specialitate de cei aflați în opoziție. Bugetul pentru acest an, unul din cele mai mici din ultimii 30 de ani, a adus înghețarea unor salarii și excluderea unor majorări importante.

Nu se mai pune acum problema majorărilor la punctul de pensii, sau a alocațiilor celor mici, sau creșterea salariului minim, dar Florin Cîțu se laudă cu o creștere economică. Poate da, dar numai pe hârtie, și asta ne aduce aminte de vremurile de tristă amintire. Atunci se anunțau producții gigant la hectar, dar tot așa, pe hârtie.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI