Răzvan Lucescu „respiră” și în campionat. Ce a reușit să facă PAOK, echipa antrenată de român

de: Gabriel Peneș
13 12. 2021

Răzvan Lucescu „respiră” și în campionat. Tehnicianul român de la PAOK a avut o „serie neagră” în prima ligă din Grecia. După 4 partide fără victorie, dintre care 3 înfrângeri, echipa patronată de Ivan Savvidis a ieșit, practic, din lupta pentru titlu, mare țintă a revenirii lui Răzvan Lucescu la clubul din Salonic.

Răzvan Lucescu „respiră” și în campionat

Răzvan Lucescu „respiră” și în campionat. PAOK Salonic, echipa antrenată de tehnicianul român are un sezon slab, raportat la pretențiile conducerii clubului. Toată lumea își amintește de eventul cupă-campionat din 2019, obținut tot sub comanda lui Răzvan Lucescu.

A fost și unul dintre motivele pentru care Răzvan Lucescu a revenit, în vară, la echipa patronată de Ivan Savvidis. Și ținta principală a acestui sezon. Dar situația nu e deloc roză pentru PAOK. Mai mult, Răzvan Lucescu a fost „pețit” de șefii FRF pentru postul de selecționer în locul plecatului Mirel Rădoi.

Dar Răzvan Lucescu nu vrea, deocamdată, să mai audă de banca tricolorilor, pe care a stat, de altfel, în perioada aprilie 2009 – iunie 2011, fără mari realizări.

„Acum ţi-aş răspunde cu fermitate că nu (n.r. – nu vrea să revină la naţională). Eu am pasiune pentru a fi pe teren, iar asta pot să o fac numai dacă sunt acolo zi de zi”, a spus Răzvan Lucescu, conform Antena Sport.

Ce a reușit să facă PAOK, echipa antrenată de român

Răzvan Lucescu a avut o serie de 4 meciuri fără victorie  în campionat. Trei dintre ele au fost chiar înfrângeri. Singura „rază de lumină” a venit dinspre Conference League, unde PAOK s-a calificat în 16-imilie competiției. Dar asta cu preșul unor jucători accidentați, care se adaugă celor deja indisponibili. Răzvan Lucescu a recunoscut, după partida cu Lincoln, scor 2-0, că situația la echipă nu are cum să fie bună.

„Nu poate fi o situație bună și o atmosferă bună la echipă, e normal. Dar noi, cei care lucrăm în fotbal, suntem obișnuiți cu astfel de situații. Presiunea a fost uriașă, dar este ceva normal.

Suntem ca un bolnav care are nevoie de medicamente și poate că această calificare ne va ajuta. Sunt fericit că am obținut această calificare. Urmează o perioadă dificilă, cu accidentări și cazuri de coronavirus. Singura mea fericire în acest moment este calificarea în Conference League. Am riscat foarte mult astăzi și am pierdut câțiva jucători, fapt care ne va afecta pe viitor”, a spus Răzvan Lucescu, la finalul partidei din Conference League.

Răzvan Lucescu a reușit, duminică, să pună capăt seriei negre din campionat. PAOK a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formația Lamia, în etapa a 13-a. Nu a fost o victorie glorioasă, mai ales că Lamia ocupă penultimul loc în Super League, dar a fost una necesară. După acest succes, PAOK ocupă locul 4 în clasament, cu 22 de puncte, la egalitate cu Giannina, de pe locul 3. Olympiacos Pireu este lider, cu 32 de puncte, echipă urmată de AEK Atena, cu 27 de puncte.