Răzvan Lucescu a răbufnit după meciul din Cupa Greciei: „Mentalitate de echipă mică”

Răzvan Lucescu a răbufnit după meciul din Cupa Greciei: „Mentalitate de echipă mică”
Răzvan Lucescu traversează o perioadă bună cu echipa sa, PAOK Salonic

Răzvan Lucescu a răbufnit după meciul din Cupa Greciei. Tehnicianul român de la PAOK cunoaște o revenire de senzație cu echipa sa. După ce a suferit în prima parte a sezonului, formația din Super League trece acum printr-o perioadă bună, având 7 victorii consecutive. Singura remiză a fost înregistrată în manșa tur a sfertului de finală din Cupa Greciei, contra celor de la AEK Atena.

Răzvan Lucescu a răbufnit după meciul din Cupa Greciei

Răzvan Lucescu a răbufnit după meciul din Cupa Greciei. Tehnicianul român de la PAOK Salonic are parte de o revenire impresionantă a echipei sale. După o primă parte a sezonului foarte slabă, departe de pretențiile patronului Ivan Savvidis, gruparea elenă a repornit motoarele.

Răzvan Lucescu spera într-un reviriment după victoria din Conference League, contra celor de la Lincoln, în 9 decembrie. PAOK a reușit atunci să „rupă” o serie de 4 partide fără victorie, dar să se și califice în play-off-ul competiției europene.

„Suntem ca un bolnav care are nevoie de medicamente și poate că această calificare ne va ajuta. Sunt fericit că am obținut această calificare. Urmează o perioadă dificilă, cu accidentări și cazuri de coronavirus. Singura mea fericire în acest moment este calificarea în Conference League. Am riscat foarte mult astăzi și am pierdut câțiva jucători, fapt care ne va afecta pe viitor”, a declarat Răzvan Lucescu la finalul partidei cu Lincoln.

„Mentalitate de echipă mică”

Răzvan Lucescu a fost „pețit”, între timp, de șefii FRF pentru postul de selecționer în locul plecatului Mirel Rădoi, după cum a dezvăluit Playsport. Dar Răzvan Lucescu nu a vrut să mai audă de banca tricolorilor, pe care a stat, de altfel, în perioada aprilie 2009 – iunie 2011, fără mari realizări.

Antrenorul român a avut parte, în schimb, de revirimentul sperat al echipei de club. De la partida cu Lincoln, PAOK a înregistrat o serie de 7 victorii consecutive. Consecința a fost că gruparea lui Răzvan Lucescu a ajuns pe locul secund în campionat. După 17 etape, PAOK se află pe locul 2, cu 34 de puncte, cu unul mai mult decât AEK Atena. Lider a rămas Olympiakos, cu 43 de puncte, dar diferența de 9 puncte nu mai pare irecuperabilă.

Răzvan Lucescu a înfruntat chiar rivala AEK în partida tur a Cupei Greciei. Meciul desfășurat miercuri s-a încheiat cu o remiză albă, 0-0. La finalul întâlnirii, Răzvan Lucescu și-a criticat dur adversarii pentru prestația arătată pe parcursul jocului.

„Nu mă aşteptam la o asemenea abordare din partea lui AEK. Am fost surprins. O mentalitate de echipă mică. Nu am văzut nicio diferenţă între AEK şi formaţiile mai slab clasate, formaţii mici, care vin aici şi joacă defensiv. Tot ce a făcut AEK a fost să tragă de timp şi să rupă jocul cu faulturi.

Presiunea este pe adversari (n.r. – în retur), chiar dacă vor fi acasă. Dacă înscriem un gol, noi ne vom califica”, a spus Răzvan Lucescu la finalul derby-ului cu AEK din Cupa Greciei.

Returul va avea loc pe 25 ianuarie pe terenul celor de la AEK. În caz că se va califica, PAOK ar putea da în semifinale peste lidera clasamentului, Olympiakos. Echipa lui Răzvan Lucescu va susține următorul meci în campionat, duminică, 23 ianuarie, în deplasare, contra celor de la Volos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI