Război între finul lui Becali și Nicușor Dan. E vorba de multe milioane de euro la mijloc

Război între finul lui Becali și Nicușor Dan. E vorba de multe milioane de euro la mijloc

Finul omului de afaceri Gigi Becali vinde un teren către Kaufland, care este în plină expansiune pe piața din Capitală. Această tranzacție dă startul celei de-a doua etape de dezvoltare a cartierului Metalurgiei Park. La cât se ridică valoarea lotului de 4 hectare și ce implicație are numele lui Nicușor Dan în această poveste, aflați în paragrafele următoare.

Horia Culcescu vinde un teren către Kaufland

Omul de afaceri Horia Culcescu este în proces de a vinde 4 hectare din fostele sere Berceni către lanțul de hipermarketuri Kaufland, pentru nu mai puțin de 12,8 milioane de euro. Tranzacția s-ar putea definitiva în această vară, și ar reprezenta startul celei de-a doua etape de dezvoltare a ansamblului rezidențial bucureștean Metalurgiei Park, care are deja 4.000 de apartamente.

Firma Berser este cea care deține serele Berceni, și este controlată de finul lui Gigi Becali prin intermediul producătorului de conserve din legume și fructe Leader International.

Terenul este poziționat la câteva sute de metri de mall-ul Grand Arena și este separat în două loturi de Bulevardul Metalurgiei.

Război între Nicușor Dan și finul lui Becali

Aproximativ jumătate din terenul de 50 de hectare a fost cumpărat de o serie de dezvoltatori imobiliari români, ce au construit, până în prezent, 4.000 de apartamente și mai au în lucru alte 1.300 de unități. Un hectar din jumătatea rămasă a fost achiziționat de Lidl, în 2017, pentru 2,37 milioane de euro. Acolo retailerul german a deschis un nou supermarket.

„A apărut un proces intentat de ONG-ul lui Nicușor Dan, care a atacat Planurile Urbanistice Zonale ale mai multor dezvoltatori, pe motiv că ar trebui să fie spații verzi, și care a blocat un an și jumătate dezvoltarea celei de-a doua etape a Metalurgiei Park Residence.

Kaufland are semnat un antecontract de vânzare-cumpărare cu Berser pentru 4 hectare și în vară se așteaptă definitivarea contractului. Dezvoltarea Kaufland reprezintă pasul spre demararea etapei a doua de dezvoltare a Metalurgiei Park“, a declarat Cătălin Grigore, proprietarul companiei de consultanță Sud Rezidențial, pentru profit.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI