Război în trupa Compact, după moartea lui Leo Iorga. Pe ce se bat foștii colegi de trupă

Război în trupa Compact, după moartea lui Leo Iorga. Pe ce se bat foștii colegi de trupă
Război în trupa Compact, după moartea lui Leo Iorga

Leo Ioga, vocalistul trupei Compact, a fost înfrânt de cancerul pulmonar în noiembrie 2019. După 9 ani în care s-a luptat cu boala, și-a găsit liniștea în ceruri, însă, pe Pământ se ține adevărata judecată. Formația se războiește, deși membrii acesteia dispar încet, încet.

Război în trupa Compact, după moartea lui Leo Iorga

Leo Iorgan a fost, din toamna anului 1998 până în 1996, vocalistul formației Compact în componența: Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu, formație catalogată de Florian Pittiș și de mulți alții drept ”formula de aur a Compactului”.

„Un alt Compact”- La finalul verii lui 1981, Compact urma să plece la București pentru prima lor înregistrare Electrorecord. După conceretele de atunci, artistii s-au certat, în special din cauza banilor, și au rămas doar fondatorii. Alte discuții și trupa a ajuns la doi: Peter și Cărămășan, în dreapta cărora a venit Paul Ciuci și ”Leluț” Vasilescu. A urmat un triplu haos: Ciuci a plecat în SUA, iar Compact-ul rămas s-a rupt în două. Teo Peter înființând Compact B și Cristi Cămărășan, Compact C. După moartea lui Leo Iorga au rămas Paul Ciuci, Cătălin Tuță Popescu, Lucian Iluț și Ionuț Micu.

”Îmi pare rău că Leo nu se mai poate bucura împreună cu noi”

Ciuci (64 de ani), actualul solist al formației, trece prin multe stări în această perioadă, căci foștii colegi sunt la un pas să câștige definitiv toate drepturile asupra numelui trupei. Mai clar, Ciuci a cerut în instanță, în septembrie 2017, ca foștii parteneri de scenă să nu mai folosească titulatura mărcii Compact în spectacolele lor, în condițiile în care el deține acest nume. Instanța Curții de Apel București le-a dat dreptate foștilor săi colegi, Paul fiind bun de plată.

Război în trupa Compact, după moartea lui Leo Iorga. Pe ce se bat foștii colegi de trupă
Trupa Compact

Artistul trebuie să achite 6.664 lei cu titlul de cheltuieli de judecată membrilor trupei Compact B, anume Adrian Ordean, Leluț Vasilescu și Costi Cămărășan. Dat fiind că pierduse și la apelul anterior, Ciuci are de dat și alți 10.110 de lei, cheltuieli de judecată. Vestea a fost anunțată pe conturile sociale chiar de Adi Ordean: „Îmi pare bine și îmi pare rău. Bine că s-a terminat. Îmi pare rău că Leo nu se mai poate bucura împreună cu noi”.

”Îmi pare rău că nu îi visez chipul”

„Ne bucurăm că se face dreptate. Pe tata l-a măcinat toată viaţa faptul că a fost dat afară din trupa «Compact», unde a activat în perioada 1988-1995, cât timp Paul Ciuci a fost în America. Tata a fost anunţat telefonic, în decembrie 1995, că nu mai face parte din trupă, eram cu el la munte, a fost un moment foarte greu, peste care n-a putut trece niciodată. Foştii colegi din Compact au menţionat atunci că Leo s-a retras pentru o carieră solo, dar totul a fost o minciună, de fapt trebuie să revină în trupă Paul, ceea ce s-a şi întâmplat. Tata a cântat ultima oară pe scenă pe 20 septembrie, la Arenele Romane.

Nu mai putea cânta, nu mai avea forţă, mai ales că mai avea doar un plămân, însă i s-a putut citi fericirea pe chip, fanii au cântat în locul lui, îi ştiau versurile pe de rost”. Edy are un mare of: ”Îmi pare rău că nu îi visez chipul. În vis, tata îmi apare mereu doar cu spatele. Mi-e tare dor de el. Mama e puternică, o ajutăm şi noi să treacă peste necaz”, a spus Edy, fiul lui Leo Iorga pentru Click. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI