07 oct. 2023 | 17:15

Război în Israel: românii sunt avertizați de MAE. „România cere cetățenilor”

News
Război în Israel: românii sunt avertizați de MAE.
MAE, avertizare de calarorie dupa ce a inceput razboiul in Israel

Ministerul Afacerilor Externe a ridicat nivelul de alertă pentru Israel după ce în zonă s-a declanșat stare de război. Război în Israel: românii sunt avertizați de MAE. „România cere cetățenilor”. Fâșia gaza a lansat un atac surpriză asupra Israelului, sâmbătă dimineață, soldat cu zeci de morți.

Război în Israel. Sunt deja zeci de morți și sute de răniți

În contextul în care în Israel s-a declarat stare de război, minitsreul de Exetrne le recomandă cetățenilor români din zonă să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, să părăsească ţara.

De asemenea, ministerul de Externe le cere celor care intenţionau să plece în Israel să renunţe la planurile de călătorie.

Citește și: Papa Francisc, mesaj după atacurile dintre Israel și Fâșia Gaza

Comunicatul MAE

”Având în vedere evenimentele recente care au constat în lansarea unui număr mare de rachete din Făşia Gaza către teritoriul statului Israel şi declaraţia oficială a acestui stat privind mobilizare de lupta a armatei israeliene, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, părăsirea ţării”, a transmis MAE.

În plus, MAE avertizează cetăţenii români care vroiau să ajungă în zonă să renunțe la călătorie sau să și-o reprogrameze pentru atunci când o fi posibil.

”Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă”, a mai transmis MAE.

Fâșia Gaza a atacat Israelul, sunt zeci de morți

Pe de altă parte, 40 de oameni au murit și 780 au fost răniți în atacul masiv al Hamas asupra Israelului. Luptători palestinieni înarmați s-au infiltrat în zonele din sudul Israelului, iar mii de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâșia Gaza într-un atac surpriză, care a fost revendicat de mișcarea islamistă Hamas, anunță Reuters.

Rachetele au fost lansate, sâmbătă dimineața, în jurul orei locale 6:30, din Fâșia Gaza, potrivit JPost și Haaretz. În replică, Israelul a mobilizat rezerviști și a ridicat de la sol zeci de avioane militare, pentru a ataca ținte din Fâșia Gaza.

Citește și: Armata israeliană a distrus un submarin în Fâșia Gaza 

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a convocat cabinetul de securitate azi după-amiază, anunțând că ”din această dimineață, Israelul este în stare de război”.

La începutul reuniunii cabinetului, Benjamin Netanyahu a spus că Israelul se focusează pe trei obiective: Eliberarea zonelor afectate de militanți pentru a restabili securitatea și a-l face ”pe inamic să plătească un preț enorm” și asigurarea altor zone potențial violente ”astfel încât nimeni altcineva să nu se gândească să se alăture acestui război”.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro