Ratele de dobândă la credite scad! De când se aplică noile reguli

Scad ratele la bănci! De când se aplică regulile

Veste uriașă pentru români! Scad ratele bancare! Banca Națională a României a revizuit Regulile în privința stabilirii ratelor de referință ROBID și ROBOR în vederea armonizării cu cele europene. De când se vor aplica noile reguli?

Scad ratele bancare! BNR a făcut anunțul

Banca Națională a României a reviziuit Regulile cu privire la ratele de referință, astfel pentru a le putea armoniza cu cele europene. Informația oficială BNR arată că Banca României a întreprins un proces de revizuire a Regulilor pentru a putea stabili ratele de referință ROBID și ROBOR. Primul are în vedere armonizarea Regulilor, urmărind astfel evoluția cadrului juridic existente la nivel european, iar al doilea vizează revizuirea unor elemente de natură tehnică ale cadrului operațional pentru procesul de fixing. În acest context, potrivit comunicatului BNR, ratele vor scădea de la data de 11 noiembrie 2019.

”În esenţă, modificările adoptate sunt de natură să contribuie la stimularea suplimentară a activităţii pieţei monetare interbancare, la îmbunătăţirea mecanismului de formare a preţurilor, precum şi la o mai bună reprezentativitate a ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR. Acestea continuă să fie calculate, ca şi pană acum, în baza cotaţiilor ferme furnizate de către instituţiile de credit participante
Comunicatul BNR

Scad ratele bancare! De când sevor aplica regulile noi?
Scad ratele bancare! De când sevor aplica regulile noi?

De când se aplică regulile noi?

Diferența dintre ratele cererii și ratele ofertei pentru un depozit la termen nu va mai putea depăși 0,30 de puncte procentuale pentru depozitele overnight. Ca urmare a acestor reduceri, ratele creditelor vechi, ale căror dobânzi se calculează în funcție de ROBOR la trei luni, vor fi ieftinite cu aproximativ 20 de puncte de bază, iar cele calculate de ROBOR la 6 luni cu 30 de puncte de bază. Regulile vor fi aplicate începând cu 11 noiembrie anul curent și vor avea în prim-plan stabilirea ratelor de referință ROBID și ROBOR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI