Răsturnare de situație la audierile din cazul ‘Ferma Dacilor’. Cornel Dinicu are un avantaj neașteptat

de: Rosu Ioana
17 01. 2024

Cazul incendiului devastator de la Ferma Dacilor, care a luat viața a opt persoane, în data de 26 decembrie, capătă o întorsătură neașteptată, în favoarea lui Cornel Dinicu. În ce condiții ar putea scăpa proprietarul pensiunii de închisoare?

Avocatul lui Cornel Dnicu rupe tăcerea despre dosarul incendiului de la Ferma Dacilor

Într-o turnură neașteptată a cazului reprezentat de incendiul de la Ferma Dacilor, din 26 decembrie, care a rezultat în moartea a opt persoane, avocatul lui Cornel Dinicu a dezvăluit noi informații care ar putea schimba cursul anchetei.

Astfel, trei martori cu identitate protejată sunt pregătiți să depună mărturie că incendiul a fost, de fapt, provocat intenționat. Avocatul Bogdan Aanei a menționat într-o declarație recentă la un post TV, că acești martori sunt persoane apropiate de activitatea de la fermă și pot oferi detalii cruciale care susțin ipoteza unui incendiu provocat.

”Există trei martori, dar în acest moment, identitatea lor este confidențială, care urmează să fie audiaţi tocmai pentru a demonstra ipoteza dezvoltată de domnul Cornel Dinicu că incendiu a fost provocat de o mână criminală.

Cu siguranță sunt persoane care cunosc activitatea desfășurată la fermă, dar nu le cunosc identitatea și nu pot să vă dau detalii suplimentare”, a spus Bogdan Aanei, la un post TV.

Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor, se consideră nevinovat, o poziție susținută și de avocatul său. Bogdan Aanei a criticat măsura arestului preventiv luată împotriva lui Dinicu, considerând-o excesivă și precipitate, având în vedere complexitatea dosarului și a probelor care urmează să fie adunate și analizate.

”Se consideră nevinovat. Și eu consider același lucru. Considerăm că această măsură a arestului preventiv este una extremă. Consider că s-au pripit organele judiciare, procuror și inclusiv instanța de judecată, având în vedere complexitatea dosarului de urmărire penală, a probatorului ce urmează să fie administrat”, a declarat sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Ce s-a întâmplat la câteva secunde după izbucnirea incendiului de la Ferma Dacilor. Cornel Dinicu le-a spus tot magistraților, ce a făcut fiul său

Cornel Dinicu neagă vehement ipoteza unui accident întâmplător

Cazul incendiului de la Ferma Dacilor a luat la începutul acestei săptămâni o întorsătură ce poate schimba întreaga desfășurare a anchetei, odată cu lansarea unei ipoteze triste.

Avocatul lui Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii din Tohani, susține că omul de afaceri este ferm convins că incendiul a fost provocat intenționat.

Această afirmație contrazice versiunea unui accident și sugerează posibilitatea unei mâini criminale în spatele incendiului, care a dus la pierderea tragică a opt vieți, printre care, una a fiului lui Cornel Dinicu.

Afaceristul, care este în centrul anchetei, va fi audiat din nou de autorități. Anchetatorii plănuiesc să efectueze o expertiză detaliată pentru a determina cauza incendiului. Această expertiză va fi crucială în stabilirea dacă focul a fost sau nu un act intenționat de sabotaj sau răzbunare.

CITEȘTE ȘI: Cât plătea Cornel Dinicu pe facturile de la curentul electric pentru pensiunea de la Ferma Dacilor. Suma totală dă de gândit