Răsturnare de situație în războiul din Ucraina. Vladimir Putin, pus la pământ după ordinul lui Volodimir Zelenski

Răsturnare de situație în războiul din Ucraina. Vladimir Putin, pus la pământ după ordinul lui Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

În urmă cu puțin timp, ministrul ucrainean al Apărării a făcut un anunț care ar putea tensiona și mai mult situația de pe câmpul de luptă. Potrivit lui Oleksii Reznikov, liderul ucrainean este mai decis ca niciodată să-și recupereze teritoriile pierdute, iar pentru a-și crește șansele de câștig, Volodimir Zelenski a luat o decizie care îl va înfuria pe Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski, decizia radicală privind planul de atac împotriva Rusiei

În urma atacurilor permanente ale Rusiei asupra regiunii Donețk, Volodimir Zelenski a decis să-și extindă puternic armata pentru a ataca agresiv trupele rusești având ca scop recucerirea teritoriilor pierdute.

Anunțul a fost făcut de ministrul ucrainean al Apărării, care a transmis că Ucraina se concentrează pe adunarea și mobilizarea unui milion de persoane echipate și instruite care vor ataca cu arme performante primite din partea țărilor occidentașe, cu scopul de a recupera teritoritoriile vitale pentru economia țării.

„Înțelegem că, din punct de vedere politic, este foarte necesar pentru țara noastră. Președintele a dat ordin șefului armatei să elaboreze planuri. După aceea, statul major general își face temele și va spune că pentru a atinge acest obiectiv avem nevoie de XYZ.

Aceasta este treaba mea. Scriu scrisori către omologii din țările partenere, generalii vorbesc despre motivul pentru care avem nevoie de acest tip de armament și apoi primim deciziile politice”, a explicat Reznikov, potrivit The Times.

Astfel, ministrul ucrainean al Apărării a anunțat în cadrul unui interviu că Volodimir Zelenski a dat ordin armatei ucrainene să lupte pentru a recuceri teritoriile pierdute, fără de care Ucraina nu poate funcționa optim.

În cadrul interviului acordat, Oleksii Reznikov a transmis mulțumiri statelor occidentale care s-au mobilizat pentru a trimite arme și muniție necesare pentru a contraataca Rusia, însă a criticat procesul lent în care se desfășoară ajutorul.

În același timp, Volodimir Zelenski a transmis în discursul său nocturn către cetățeni și către Occident faptul că este mulțumit de eficiența armelor primite de la statele prietene, dând asigurări că vor fi folosite la capacitate maximă pentru a obține victorie.

Cine sunt soldații care vor lupta pentru recucerirea teritoriilor ucrainene

În cadrul aceluiași interviu, Oleksii Reznikov a subliniat că o parte din armata ucraineană care va lupta contra Rusiei este reprezentată de 700.000 de militari, în timp ce alți 300.000 provin din Garda Națională, poliție, forțele de frontieră.

Acesta a apreciat eforturile depuse de Occident pentru a reface stocurile de muniție, subliniind în mod special rolul avut de ministrul britanic Ben Wallace.

Ministrul ucrainean al Apărării a solicitat către NATO și partenerii săi trimiterea a mai multe arme cu ajutorul cărora soldații ucraineni își vor putea salva viața și vor putea câștiga teren în fața armatei ruse.

„A fost un proces lung, o lună și jumătate, dar am obținut un rezultat. Ucraina avea forțe armate de eră sovietică, cu arme vechi de 30 de ani. Am schimbat acest lucru în trei luni. Cu toate acestea, avem nevoie de mai multe, rapid, pentru a salva viețile soldaților noștri. În fiecare zi în care așteptăm obuziere, putem pierde o sută de soldați”, a mai spus el, potrivit sursei citate,

 

Urmăriți Playtech.ro și pe