Cazul pădurarului ucis în Maramureș pe 16 octombrie a fost preluat de Parchetul General, la mai puțin de 24 de ore de când reprezentanții comunității Declic i-au înmânat procurorului genral al României o petiție semnată de 30.000 de persoane care au solicitat o anchetă imparțială în cazul lui Liviu Pop.
„Având în vedere petiţia iniţiată de comunitatea Declic, semnată de peste 30.000 de persoane, precum şi necesitatea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă, în contextul gravităţii deosebite a infracţiunii ce formează obiectul dosarului – omor săvârşit asupra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu la momentul producerii decesului, în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie 2019, în temeiul art. 325 din Codul de procedură penală, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Dimitrie-Bogdan Licu, a dispus prin ordonanţă preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea efectuării urmăririi penale, a dosarului privind uciderea unui pădurar, în cursul lunii octombrie, în judeţul Maramureş, pe raza cantonului silvic Strâmbu Băiuţ”, se arată într-un comunicat emis de Parchetul General.
Decizia a venit la mai puțin de 24 de ore de când reprezentanții comunității Declic i-au înmânat procurorului general al României o petiție semnată de 30.000 de persoane care au solicitat o anchetă imparțială.
„Sunt multe elemente care ne arată că ceea ce se întâmplă acolo nu este ok. A trecut o lună deja de când pădurarul Liviu Pop a murit şi iată că încă nu avem suspecţi. Au existat trei oameni în pădure împreună cu Liviu Pop, când acesta a murit. Ei au declarat că pur şi simplu s-a auto-împuşcat. Asta poate fi adevărat, nu ştim, dar l-au lăsat acolo să moară. Omul acela a murit singur, într-un şanţ. (…) Şi încă nu avem suspecţi. (…) Trebuie ca această anchetă să fie imparţială”, a declarat Antoniu Bumb, reprezentant al Comunităţii Declic.