Răsturnare de situație în cazul dublei crime de la Iași. Marocanul bănuit de comiterea asasinatelor iese din arestul IPJ

Răsturnare de situație în cazul dublei crime de la Iași. Marocanul bănuit de comiterea asasinatelor iese din arestul IPJ
Presupusul criminal de la Iași va fi eliberat

Marocanul Ahmed Sami El Bourkadi va ieși din arest, însă nu scapă în totalitate de urmărirea penală. Autoritățile îl vor duce la Institutul de Psihiatrie „Socola”, acolo unde va fi suspus unei expertize medico-legală psihiatrică.

Presupusul criminal va fi eliberat

Anchetatorii ieșeni au decis ca studentul să fie internat pentru o vreme la Institutul de Psihiatrie „Socola” pentru a fi expertizat în cadrul unei comisii ce aparține de Institutul de Medicină Legală Iași. Anchetatorii vor să afle dacă marocanul nu are probleme psihice și este dacă este în deplinătatea facultăților mintale. Din momentul în care studentul a ajuns în România din Roma, acolo unde a fost prins, a ajuns direct în arestul IPJ.

De atunci a ieșit doar o singură dată, atunci când a cerut să studieze dosarul în care a fost acuzat de cele două crime. Există multe probe care indică că el este cel vinovat, însă până acum nu a oferit nicio declarație. De asemenea, anchetatorii nu se așteaptă ca Ahmed Sami El Bourkadi să recunoască că ar fi comis crimele. Avocata tânărului a precizat că el spune că este nevinovat și că este oarecum bucuros că se află în spatele gratiilor.

„Ahmed Sami El Bourkadi este bucuros că, momentan, e în arest și nu sub vreo altă măsură”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe student.

Studenții uciși nu ar fi fost înjunghiați

Avocata tânărului a venit recent cu noi declarații, spunând că marocanul nu a comis cele două crime și că anchetatorii ar trebuie să se concentreze pe găsirea armei crimei. Aceasta susține că, de fapt, cei doi tineri uciși nu au fost înjunghiați. Ea este de părere că cel care a comis crimele a mai ucis înainte și că ar avea motive serioase pentru care a recurs la un asemenea gest.

„Nu pot eu să îi învăț pe anchetatori cum să-și facă treaba, numai că ei ar trebui să caute în istoricul victimei și ar trebui să caute arma crimei, pentru că este o chestie total atipică: și zonele în care s-a lovit! Păi, un om de-al nostru ia un cuțit și îi dă în gât, în burtă, în pneumo-torax. Aia este o chestie atipică și nu e cuțit cu ce s-a dat! Sunt leziuni în zona cervicală, preponderent, și-n zona mâinilor.

Ok, te-ai apărat, dar a fost o manieră atipică de a ucide. Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni! Persoanele care au comis faptele au în spate niște motivații foarte puternice și ar trebui să se caute în istoricul victimei”, a adăugat avocata.

Când vine vorba despre rana pe care acesta suferit-o în seara crimei, avocata spune că s-a tăiat într-un grilaj atunci când a coborât dintr-un taxi, deoarece era polei pe jos.