Răsturnare de situație în București. Ce restricții noi s-au impus de azi. Veste bombă: când intrăm în Starea de Urgență

Răsturnare de situație în București. Ce restricții noi s-au impus de azi. Veste bombă: când intrăm în Starea de Urgență
Răsturnare de situație în București. Ce restricții noi s-au impus de azi. Veste bombă: când intrăm în Starea de Urgență

În urmă cu 48 deore eram anunțați că se vor reînchide teatrele, cinematografele și restaurantele. Astăzi, Prefectul Capitalei anunță noi restricții importante pentru București.

Prefectul anunță răsturnare de situație în București

Astăzi, 7 octombrie, a avut loc o nouă ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. În urma acestei întrevederi, conform informațiilor date de Prefectul Capitalei, s-au luat trei noi decizii.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a ieșit astăzi într-o conferință de presă, conferință în care au fost anunțate noile decizii de la finalu ședinței CMBSU. Toate cele trei hotărâri au ca obiect închiderea anumitor spații închise, la nivelul întregii Capitale.

Ce restricții noi s-au impus de azi, anunțate de Prefectul Capitalei

Astfel că, toate barurile, cluburile și discotecile vor fi închise începând de astăzi. Este prima decizie în cazul acestor locații, deoarece nu erau menționate în adresa de la Direcția de Sănătate Publică. Cea de a doua decizie se referă la închiderea tuturor spațiilor de jocuri de noroc și cazinouri, excepție făcând locațiile de pariuri sportive și loterie.

”În cazul cazinourilor nu știu deocamdată, este reglementată și această situație, așteptăm ca Comitetul Național pentru Situații de Urgență să ia o asemenea măsură și ne vom adapta. Sau măcar să ne dicteze niște măsuri în sensul ăsta”, a spus prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Răsturnare de situație în București. Ce restricții noi s-au impus de azi. Veste bombă când intrăm în Starea de Urgență
Noi restricții în București pe fondul pandemiei de coronavirus

A treia hotărâre micșorează modifică datele în ceea ce privește distanța în jurul școlilor. Conform noii decizii a CMBSU Nr. 19 din 06.10.2020, este obligatorie purtarea măștii, și distanța se micșorează de la 100 de metri la 50 de metri.

”Articolul 1, punctul 4:

În aplicarea art 3, alin (1) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, se stabilește ca in intervalul orar 07:45-21: 15 de luni pana vineri, In toate spafiile publice deschise aflate pe o raza de I 00 metri In jurul perimetrului exterior al unitafilor de invafamant, purtarea măștii de proteqie, astfel focat sa acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au Implinit varsta de 5 ani.

Răsturnare de situație în București. Ce restricții noi s-au impus de azi. Veste bombă când intrăm în Starea de Urgență
Prefectul Capitalei și CMBSU a luat astăzi toate aceste decizii

În aplicarea art 3, alin (2) din Anexa nr. 2 la H.G. 782/2020, Primaria Municipiului București, precum și primariile sectoarelor 1-6 afișează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, strazi, alei, etc) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spatiilor publice deschise aflate pe o raza de 100 metri 1n jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ. ”

Veste bombă: când intrăm în Starea de Urgență

Conform declarațiilor date de Prefectul Capitalei, majoritatea cetîțenilor respectă restricțiile, iar altii invocă alte diferite motivatii. Gheorghe Cojanu a mai declarat că Starea de urgenta se va aplica atunci cand se ajunge la o rată de 3/mia de locuitori. Ieri rata ajusense la valoarea de 1.86/mia de locuitori.

Cu toate acestea Starea de Urgență ar fi greu de invocat pentru a doua oară, dacă ținem cont de reglementările stipulate în Constituția României. Nu este imposibil de reinstaurat dar , legal, este complicat de ajuns acolo. În același comunicat, Prefectul Capitalei a anunțat că, deocamdată, nu se vor închide școlile în București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI