Rasismul a costat-o scump pe Olguța Vasilescu: sancțiunea CNCD pentru afirmațiile despre nemți

Rasismul a costat-o scump pe Olguța Vasilescu: sancțiunea CNCD pentru afirmațiile despre nemți

Olguța Vasiilescu face o treabă foarte proastă când vine vorba de a se abține de la manifestări de rasism agresiv. Din fericire, afirmațile la adresa nemților au fost în sfârșit sancționate.

A trecut mult timp de când Olguța Vasilescu a făcut o afirmație șocantă la adresa lui Iohannis. ”Ca neamț, să vorbești despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, a spus directorul de campanie al Vioricăi Dăncilă, în urmă cu ceva timp.  După o investigație îndelungată pe marginea acelor cuvinte greu de uitat, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat-o cu avertisment pe Olguța, conform senatorului Vlad Alexandrescu.

”În sfârșit, CNCD a decis sancționarea Olguței Vasilescu pentru declarația ei stupefiantă despre etnicii germani. „Ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj”, spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeași Olguța Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareșalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaților”, a anunțat pe Facebook senatorul, la mai bine de trei luni după ce USR a făcut sesizarea.

iohannis-olguta-vasilescu-dancil

Din păcate, pentru că vorbim doar de un avertisment, este puțin probabil ca Olguța să-și schimbe comportamentul la vreun nivel. ”Poate că nu e destul și nici nu va fi destul dacă nu va exista și o sancțiune a societății și electoratului. Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare și discursul urii. Ci, îl condamnă ferm”, a mai scris Vlad Alexandrescu.

Ca referință, întregul set de cicumstanțe în care Olguța s-a simțit îndreptățită să facă acea afirmație s-a produs pe 24 august, când președintele a atacat comportamentul jandarmilor de a gaza oameni nevinovați la protestul de pe 10 august.

„A spus că a venit PSD să gazeze românii și să-i bată. Trecând peste faptul că toți parlamentarii PNL au fost la miting și sunt poze pe Facebook, să vii să spui că PSD a fost cel care a aruncat cu gaze lacrimogene sau că a bătut participanții de acolo, declarația nu e demnă de președinte, ci de Mălin Bot. Știți foarte bine că în ultimele zile s-a spus că provocatorii au fost aduși de la Craiova, că eu am pus în funcție șeful Jandarmeriei. Domnul președinte a împărțit: că Jandarmeria e la PSD – că eu asta înțeleg – că serviciile secrete sunt la el și ce mai avea. Sunt instituții ale statului. Ca neamț, să vorbești de gazare trebuie să ai mult curaj”, a declarat Olguța Vasilescu, la RomaniaTV, potrivit Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI