Răsaduri alungite? Ce greșeală majoră ai comis și cum previi problema

Răsaduri alungite? Ce greșeală majoră ai comis și cum previi problema
Cum sa nu ai rasaduri alungite, Ce trebuie sa faci

Experții în grădinărit au spus cum să previi alungirea răsadurilor. Te învață ce trebuie să faci pentru ca răsadurile tale să crească într-un mod corect, astfel încât să beneficiezi de niște legume sănătoase și delicioase. Care sunt cauzele care duc la acest tip de creștere, vezi un pic mai jos.

Cum să eviți să ai răsaduri alungite. La ce să fii atent ca acestea să crească corect

Alungirea răsadurilor, pentru cei ce nu stiu, se referă la accelerarea procesului de creștere a răsadurilor, iar acest lucru poate fi cauzat de temperaturile exterioare, de factorii de mediu, precum și de folosirea hormonilor de creștere.

Însă, principala cauză care duce la creșterea neuniformă a răsadurilor este cauzată de lumină, mai exact de lipsa acesteia. Astfel, dacă răsadurile nu au lumină, atunci acestea se vor alungi pentru a ajunge la zonele luminoase.

Răsadul se întinde după lumină

Conform specialiștilor în agricultură, hormonii numiți auxină și giberelină ce se află în plantă accelerează creșterea tulpinii pentru ca răsadul să ajungă în zonele care beneficiază de mai multă lumină.

Astfel, aveți foarte mare atenție la locul unde puneți răsadurile pentru ca acestea au nevoie de lumină. În plus, trebuie să vă asigurați că foliile pe care le folosiți sunt curate sau nu sunt imbatranite, astfel încât să asigure lumina necesară devoltării corecte a răsadurilor voastre.

Temperatura mediului, foarte importantă pentru răsadurile tale

La fel, pentru obținerea unor răsaduri sănătoase temperatura mediului de creștere este și ea foarte importantă. Răsadurile au nevoie de o temperatură de 24-26 grade Celsius pe timpul zilei, în timp ce temperaturile de pe timpul nopții nu trebuie să fie mai mici de 16 grade Celsius.

Dacă temperaturile nu sunt respectate se va ivi fenomenul denumit, binențeles, alungirea răsadurilor.

Apa multă duce la alungirea răsadurilor

În plus, dacă obișnuiești să folosești multă apă la udarea răsadurilor, trebuie să știi că nu este foarte bine ce faci.

Excesul de apă poate duce și el la alungirea răsadurilor, astfel că ai mare grijă la umiditatea răsadurilor.

Repicarea răsadurilor se face la timp

Cei care vor să se apuce de grădinărit trebuie să aibă mare grijă și la repicatul răsadurilor, pentru ca acesta trebuie făcut la timp, nu oricând.

Dacă repicarea răsadurilor nu se face la timp acestea se vor alungi, se vor rupe mai repede și tot procesul de creștere va fi dat peste cap.  Atâta timp cât veți respecta sfaturile de mai sus, veți crește niște răsaduri sănătoase, care vă vor aduce legume delicioase și frumoase.