03 iun. 2019 | 06:30

Rareș Bogdan critică importurile de alimente, cum făcea și Dragnea

Știri generale
Rareș Bogdan critică importurile de alimente, cum făcea și Dragnea

Rareș Bogdan este cap de listă al Partidului Național Liberal pentru europarlamentare și tocmai a început pe Facebook să critice aspru importurile de alimente.

Cu aproximativ o lună înainte să ajungă după gratii, mulți l-au clasificat pe Dragnea ca fiind anti-european pentru că a ținut mai multe discursuri legate de alimentele cu chimicale care sunt importate din Europa și vândute românilor. În acel context, insista pe fructele și legumele ”otrăvite” care trec graniția în fiecare zi. A amenințat cu demiteri dacă nu sunt analizate ”fiecare fruct, fiecare legumă care intră în România.”

„De ce producătorii români nu au dreptul ca produsele lor se se găsească în galantare? Noi de ce nu avem dreptul să mâncăm produse româneşti? În schimb avem dreptul şi obligaţia să mâncăm mere, pere, prune, roşii pline de otravă. Să o spunem deschis, e otravă. Toate chimicalele înseamnă otravă. Numai eu ştiu în Ilfov câteva localităţi unde fac roşii aproape la fel de bune ca în Teleorman. Au şansa să ajungă la marile lanţuri? Nicio şansă. Sunt antieuropean când spun lucrurile astea? (…) Ce concurenţă când la supermarket n-am nicio şansă să intru cu produsele mele”, a declarat Liviu Dragnea, pe 16 martie la Snagov.

La aproximativ o săptămână după ce a câștigat alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan a inițiat un manifest pe Facebook cu un scop similar. Singura diferență este că nu insistă pe faptul că respectivele fructe ar fi otrăvite, dar face tot posibilul să atragă atenția asupra faptului că importul în cantitățile actuale este inadmisibil.

Postarea integrală a lui Rareș Bogdan poate fi parcursă mai jos și, în mare, tratează două subiecte. În prima parte, adresează ”bugetarii de lux” și ”aristrocația bugetară”, membrii de partid care sunt în consiliile de administrație ale mai multor companii de stat și se bucură de salarii generoase.

Pe un ton surprinzător de agresiv însă, PNL-istul pare să aibă o problemă majoră cu faptul că importăm alimente, cele mai multe dintre ele provenind din Uniunea Europeană. „Nu se poate să putem hrăni 70/80 de milioane de oameni și să nu fim în stare nici măcar să ne hrănim pe noi. Nu se poate să fim singura țară care importă peste 70%, adică 84%, aluat congelat din care spunem că mâncăm zilnic pâine “proaspătă””, atrage atenția Rareș Bogdan.

”Nu se poate să nu fim în stare să sprijinim micii fermieri și producători, agricultura și zootehnia românească, astfel încât să importam până și pătrunjel, mărar, cartofi și usturoi în cantități de peste 70% din ce se vinde și cumpără pe piață românească.”, își continuă manifestul liberalul. ”Nu se poate că din lipsa centrelor de colectare să fie nevoiți mii de crescători de vite sau oi să dea laptele animalelor sau să îl arunce pe câmp. Și exemplele sunt înfiorător de multe acum despre lucruri care nu merg, dar cu soluții clare și unele imediate, de rezolvat chiar și din Opoziție!”, a concluzionat fostul prezentator TV.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Locul din inima Transilvaniei cu peisaje desprinse din povești. Este destinația ideală pentru vacanța de Paște
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cătălin Bordea, șocat de femei: Mi-a ajuns
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Capital.ro
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025 | "Ştia să îi facă pe toți să își găsească pacea sufletului"
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
CUTREMUR de 1 MAI! MII de ROMÂNI s-au PANICAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro