Din studio pe listele PNL: ce spune Rareș Bogdan despre candidatură

Din studio pe listele PNL: ce spune Rareș Bogdan despre candidatură

Omul de televiziune Rareș Bogdan este cel care va deschide lista PNL pentru europarlamentare. Dar va fi nevoit să renunțe la emisiune.

Rareș Bogdan s-a învârtit multă vreme în jurul acestei candidaturi: ba spunea că va candida, ba insista că va cântări atent decizia pentru că simte că poate face lucruri și din postura de jurnalist. Într-un final, a decis să lase presa pentru politică și e primul pe lista PNL la europarlamentare.

Și sunt mari șanse ca Rareș Bogdan să ajungă la Bruxelles, în condițiile în care PNL s-ar afla pe primul loc în opțiunile votanților pentru europarlamentare, cu peste trei procente în fața PSD, după cum au precizat surse din partid pentru News.ro. Sigur, aceste procente trebuie privite cu rezerve în condițiile în care sondajul a fost realizat la comanda liberalilor, pentru liberali.

Ce spune Rareș Bogdan

Omul de televiziune a fost prezent la ședința PNL în care au fost validate candidaturile. A spus ulterior, pentru Hotnews, că începe o altă etapă din viața sa.

„Da, candidez. Am luat decizia acum o oră. Am stat de vorbă cu familia. Am reușit în presă tot, Dumnezeu mi-a dat tot în presă, sper să-mi dea și-n politică. S-a închiat o etapă din viața mea, începe alta”. Nu putem abandona România în mâinile PSD. Nu cer nimic PNL. Nu vreau nicio funcţie în PNL. Am venit să aduc un plus, iar ei să evalueze pe 26 mai dacă au făcut un lucru bun sau nu. PNL poate ocupa primul loc în seara zilei de 26 mai. Totul este ca fiecare din PNL să înţeleagă acest lucru împreună cu oamenii care nu vor ca România să fie acaparată de caractiţa PSD şi a lui Dragnea”.
Rareș Bogdan

Explicații despre candidatura lui Rareș Bogdan a oferit și liderul PNL Ludovic Orban. Potrivit calculelor făcute de conducerea PNL pentru europarlamentare, formaţiunea ar urma să prindă între 8 şi 10 locuri de europarlamentar.

 „Rareş Bogdan revine în PNL şi intră pe câmpul de bătălie, de data asta fiind alături de PNL. Rareş Bogdan e un adevărat campion al luptei împotriva minciunii“.
Ludovic Orban, președinte PNL

De precizat că, potrivit art. 68 din Codul Audiovizual, „Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de știri și dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care dețin funcții sau demnități publice ori purtători de cuvânt ai instituțiilor publice, precum și de persoane desemnate public să candideze sau care și-au anunțat public intenția de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidențiale”.

Așadar, Rareș Bogdan nu mai poate modera emisiunea de la Realitatea TV.