Rareș Bogdan, atac jignitor la Valer Dorneanu, președinte CCR: ”Cârpa de șters pantofii a lui Liviu Dragnea!”

Rareș Bogdan, atac jignitor la Valer Dorneanu, președinte CCR

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a inițiat un atac jignitor la adresa lui Valer Dorneanu, președinte CCR, numindu-l ”cârpa de șters pantofii” a fostului lider PSD. ”Furtuna” a pornit după ce liderul Curții, pe lângă alți judecători, a votat în favoarea schimbării stabilite miercuri, cea care declară nelegală constituirea completurilor de trei judecători de la Curtea Supremă.

Rareș Bogdan a inițiat un atac la Valer Dorneanu, președinte CCR

Miercuri, Curtea Constituțională a României(CCR) a decis nelegală constituirea completurilor de trei judecători de la Curtea Supremă. Hotărârea Curții a fost luată cu 5 voturi ”pentru” și 4 voturi ”împotrivă”. Cei care s-au opus au fost judecătorii Livia Stanciu, Simia Tănăsescu, Daniel Morar și Mona Pivniceru. Pozitiv au votat judecătorii Cristian Deliorga, Gheorghe Stan, Marian Enache, Attila Varga și Valer Dorneanu, de unde și atacul lui Rareș Bogdan. Așadar, ceea ce a declanșat replica europarlamentarului PNL a fost acțiunea lui Dorneanu de a vota favorabil decizia CCR de a declara nelegală constituirea completurilor de trei judecători de la Curtea Supremă.

De altfel, hotărârea Curții este considerată de către politician drept un atac direct la ce înseamnă stat de drept în România. „Acești oameni aruncă România cu 20 de ani în urmă, încearcă s-o scoată din Europa. Încă nu a apărut această decizie în presa occidentală și în rândul membrilor Parlamentului European, a comisarilor europeni, dar mâine sigur vom fi întrebați de la prima oră. Nu e doar obrăznicie, e un atac direct la ce înseamnă stat de drept în România”, a declarat Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

Rareș Bogdan, atac jignitor la Valer Dorneanu, președinte CCR: ”Cârpa de șters pantofii a lui Liviu Dragnea!”
Atacul a pornit după ce Dorneanu a votat în favoarea schimbării stabilite miercuri de CCR

De asemenea, votul favorabil al celor 5 judecători este tradus de membrul PNL drept un act care rescrie justiția ultimilor 10 ani. „Faptul că Dorneanu, Enache, Stan, Deliorga și Atilla Varga au venit cu această decizie, care practic rescrie justiția ultimilor 10 ani… Nu se poate să faci așa ceva! Ne mai rămâne să facă detașamente ale poporului să-l scoată pe Dragnea pe brație din pușcărie, strigând că e deținut politic”, a completat Rareș Bogdan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI