Decizie controversată CCR în completurile cu 3 judecatori. Cum profită Elena Udrea și Alina Bica

Decizia CCR în completurile cu 3 judecători: Elena Udrea și Alina Bica, în câștig

Curtea Constituțională a României(CCR) a admis, miercuri, sesizarea lui Iordache pe cele trei complete specializate. Decizia nu îl mai ajută pe Dragnea, dar conferă o ușurare multor VIP-uri precum Elena Udrea, Alina Bica, Darius Vâlcov și familiei Cosma.

Decizia CCR în completurile cu 3 judecători, bucurie pentru Elena Udrea și Alina Bica

Decizia Controversată CCR în completurile cu 3 judecători a dus la un moment de respiro pentru Udrea, Bica, Vâlcol și Coman.

  • Darius Vâlcov, cândva apropiat al fostului șef PSD, condamnat în luna februarie a anului 2018 la 8 ani cu executare tot de un complet de 3 judecători al ÎCCJ nespecializat pe corupție.
  • Familia Cosma se va bucura și ea de hotărârea autorităților de miercuri, luând în calcul faptul că Mircea Cosma fusese condamnat la 8 ani de închisoare, fiul său la 5 ani de închisoare, iar fiica tot condamnată, în luna decembrie a anului trecut, la 4 ani de închisoare tot de către un complet de 3 judecători fără specializare pe corupție.
Decizie controversată CCR în completurile cu 3 judecatori. Cum profită Elena Udrea și Alina Bica
Decizia CCR în completurile cu 3 judecători. Dragnea, în pierdere, Udrea și Bica ies în câștig
  • Bica și Udrea, aceeași bucurie. Hotărârea CCR va afecta și dosarele ce se află în fază de rejudecare a apelurilor, drept urmare a decizie Curții de anul precedent ce a stabilit nelegală compunerea completelor de 5 judecători. În această postură se află inculpații din dosarul ”Gala Bute”, unde Elena Udrea ”primise” șase ani de închisoare, iar Alina Bica fusese condamnată la patru ani de închisoare. Pe lângă cele două se află și foștii miniștrii Constantin Niță și Dan Șova.

Ce stabilește comunicatul CCR?

„Comunicatul CCR stabileşte destul de clar, dacă hotărârea a devenit definitivă atunci decizia nu se aplică. Acest lucru înseamnă în mod cert că în cazul lui Liviu Dragnea, condamnarea va rămâne definitivă. Avocaţii săi vor face apel, mai mult ca sigur, încercând să lărgească scopul deciziei CCR, însă cu siguranţă soluţia va fi una de respingere. Totuşi, în dosarele care se află acum în faza de apel, soluţia va fi una de casare a hotărârilor de fond pe motiv că au fost date de un complet nelegal constituit şi rejudecarea acestuia la un complet specializat”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI