Rareș Bogdan anunță că Laura Codruța Kovesi este din nou în cărți pentru Bruxelles. A început deja ședința

Autor: Alexandra Chivu - 17:19, 11 iul. 2019
Rareș Bogdan anunță că Laura Codruța Kovesi este din nou în cărți pentru Bruxelles

Europarlamentarul Rareș Bogdan anunță că fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este din nou în cărți la Bruxelles. Lupta pentru șefia EPPO îi are ca adversari pe Kovesi și candidatul Franței.

Rareș Bogdan anunță că Laura Codruța Kovesi este din nou în cărți pentru Bruxelles

Rareș Bogdan anunță, prin intermediul rețelelor de socializare, că Laura Codruța Kovesi este pe ordinea de zi pentru șefia EPPO, luptă în care îl va avea ca adversar pe candidatul Franței. Europarlamentarul își începe mesajul cu trecerea în revistă a ultimelor evenimente: „în câteva minute începe întâlnirea coordonatorilor grupurilor politice reprezentate în Comisia LIBE(Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne) a Parlamentului European”.

De asemenea, membrul PNL precizează că pe agendă încă se află subiectul important care privește România: continuarea procedurilor în privința alegerii șefului Parchetului UE. În continuare, Rareș Bogdan amintește că, în mandatul trecut, Parlamentul a votat susținerea fără rezerve; moment în care problema s-a împotmolit din cauza opțiunilor din Consiliul UE, prezidat de România prin Guvernul Dăncilă.

Europarlamentarul PNL: „Mă aștept la o reconfigurare a deciziei politice luate de Parlament”

„Știți povestea: au blocat accederea unui român într-un post crucial. Și nu orice român! Urmează să se decidă cum vor continua negocierile, sunt mai ales chestiuni tehnice”, a scris Rareș Bogdan. Acum, europarlamentarul se așteaptă la o reconfirmare a deciziei politice luate de Parlament. În final, el a îndemnat românii să o susțină pe fosta șefă a DNA. „Mă aștept la o reconfirmare a deciziei politice luate de Parlament. Să-i ținem pumnii doamnei Kovesi!”, a scris europarlamentarul Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Rareș Bogdan anunță că Laura Codruța Kovesi este din nou în cărți pentru Bruxelles. A început deja ședința
Laura Codruța Kovesi este pe ordinea de zi pentru șefia EPPO

Reamintim că negocierile programate la Bruxelles pentru desemnarea viitorului procuror european au fost anulate miercuri, din cauza blocajului pe relația PE – Consiliul UE. De asemenea, de menționat este și că săptămâna aceasta este ultima de ședință a PE, urmând ca săptămâna viitoare să fie ultima sesiune plenară la Strasbourg. „Va depinde de cum ne așezăm după alegeri, va conta rezultatul votului la europarlamentare, și este posibil ca poziția Franței să nu mai fie atât de susținută atunci. Guvernul Franței va avea alte priorități importante în luna iulie”, Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI