Raportul Mueller: documentul care îți arată adevărata față a lui Trump

Sursa foto: NBC News

A apărut raportul lui Robert Mueller, procurorul special care a verificat dacă nu cumva Trump a ajuns președinte cu ajutorul Rusiei. Și detaliile scot la iveală multe despre comportamentul celui mai puternic om de pe planetă.

Documentul are aproape 450 de pagini și ar putea conduce la punerea sub acuzare a președintelui american Donald Trump. Analiștii remarcă, însă, cum Robert Mueller a avut la îndemână tot ce avea nevoie pentru a-l trimite în fața judecătorilor pe Trump. Dar nu a făcut-o.

Pe 17 mai 2017, situația devenea agitată în Biroul Oval de la Casa Albă. Lui Donald Trump îi era adus la cunoștință că a început ancheta referitoare la alegerile prezidențiale, despre care există informații că au fost influențate de Rusia.

Sau, altfel spus, că Trump a ajuns președinte cu ajutorul Moscovei.

Sursa foto: Daily Dot
Sursa foto: Daily Dot

„Oh, Doamne! Este groaznic, este teribil. Este sfârşitul preşedinţiei mele. Sunt terminat! Toată lumea îmi spune că dacă ai pe cap unul din aceşti procurori speciali, te poate îngropa. Este cel mai rău lucru care mi se întâmplă”.
Donald Trump, mai 2017

Două dintre cele mai importante aspecte ale raportului întocmit de Robert Mueller se referă la comportamentul lui Donald Trump. Ancheta pornită încă din 2017 a încercat să răspundă la două întrebări.

  • A complotat Trump cu Rusia la alegerile prezidențiale din 2016?
  • A încercat Trump să influențeze ancheta procurorului special Robert Mueller?

La ambele întrebări, răspunsul este DA.

Așa reiese din probele și dovezile pe care se bazează raportul. Și totuși, în mod inexplicabil pentru mulți analiști, nu se poate spune în acest moment, în mod clar, dacă Donald Trump a obstrucționat justiția și nici dacă a complotat împreună cu Rusia.

Asadar, “no collusion, no obstruction” – adică, pe românește, niciun complot, nicio obstrucție, după cum marca Trump pe Twitter ceea ce numește o victorie.

Dovezile și probele sunt solide și clare, dar concluziile par să fie în totală contradicție cu ceea ce scrie în raport. Administrația Trump citește raportul ca pe o victorie, dar oare așa să fie?

Pentru că raportul conține și o serie de pasaje care sunt clasificate. Ele nu au fost date publicității.

  • Citește continuarea AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI